Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

JAmZZ Collective ft. Hans Dulfer !

Hans Dulfer behoeft eigenlijk geen introductie als één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmuzicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, maar blijft altijd jazzmuzikant in hart en nieren. Jarenlang opereert hij als podiumdier pur sang en komt het maken van platen op het tweede plan. Als hij daar in de jaren negentig eindelijk serieus werk van maakt volgt grootschaliger succes in Nederland en een heuse sterrenstatus in Japan. 


Tough Tenor en ‘Vader van …’ Hans Dulfer is dit jaar 78 geworden, maar dat merk je nergens aan. Integendeel, Hans Dulfer blijft de eeuwige jonge hond met dito streken, altijd de grenzen opzoekend en onvermoeibaar voorvechter van de jazzmuziek in welke vorm dan ook. Hans draait zijn hand er niet voor om om zich te presenteren met totaal onverwachte (en liefst in de jazzwereld verguisde) stijlen, zoals vette funk en deejays. Altijd feest en een schitterende saxsound. Enkele van zijn grote voorbeelden: tenorsaxofonist Coleman Hawkins en Sonny Rollins. Hans Dulfer was naast saxofonist ook autoverkoper, bestuurslid van het BIM huis, columnist van Muziekkrant OOR en radiopresentator.


JAmZZ Collective is apetrots dat ze samen met Hans Dulfer op 16 september de Kansas op zijn kop gaan zetten. Het dak gaat er af met een groovend 'Dulfer repertoire', waarbij de klassiekers zoals Sonny Rollins en Charlie Parker niet uit de weg zullen worden gegaan. JAmZZ Collective wordt speciaal voor dit optreden versterkt met gitarist Benjamin Pessy.


Line-up:

Hans Dulfer – Tenorsax

Benjamin Bessy – Gitaar

Melvin van Wilsem – Drums

Johannes Bongartz – Toetsen

Martijn van Hoof – Bas

Marc Loeffen - Altsax


Aansluitend aan het optreden, vind er weer een laagdrempelige, open jamsessie plaats. De kans om je eigen ‘Dulfer’ momentje te pakken …

Datum

16  zondag 16 september 2018 om 16.00 uur

Website en social links

www.hansdulfer.nl www.youtube.com

Adres

JAmZZ Collective

Kerkstraat 7

5431 DS Cuijk

advertentie