Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Varen op je hormoonkompas

“Ik eet gezond, slaap goed, beweeg voldoende en drink volop water. Waarom voel ik me toch vaak zo beroerd?” Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. De reden dat veel vrouwen zich niet vitaal voelen, hangt bijna altijd samen met hun hormoonbalans. Als onze hormonen uit balans zijn dan gaat er vroeg of laat ergens iets mis en liggen klachten op de loer. Maar hoe weet je of jouw hormonen uit balans zijn?


1. Je hebt onbeheersbare eetbuien

2. Je kunt moeilijk gewicht verliezen

3. Je hebt last van stemmingswisselingen

4. Je voelt je opgefokt en opgebrand tegelijkertijd

5. Je hebt een lager libido dan ooit



Voorkomen overgangsklachten

“Als je nu je hormonen in balans brengt, heb je straks veel minder en misschien wel minimaal last van de overgang”, zeg ik wel eens tegen vrouwen van rond de 40 die ik coach. Wat ik daarmee bedoel is dat het als vrouw goed is om zo vroeg mogelijk aandacht te hebben voor het in balans brengen en houden van je hormoonhuishouding. Tijdens de overgang zullen namelijk onze belangrijkste hormonen oestrogeen en progesteron afnemen, wat gepaard kan gaan met schommelingen en (tijdelijke) disbalansen. Deze disbalansen kunnen in combinatie met andere factoren, zoals het vertragen van je stofwisseling, voor allerlei vervelende (overgangs)klachten zorgen. En dit kun je voorkomen als je nu je leefstijl verbetert.

Veel klachten die bij de overgang horen, kunnen bij vrouwen van alle leeftijden voorkomen. Ik zie dit steeds vaker gebeuren. Hoe eerder je leert hoe je je hormonen een beetje in balans houdt, hoe beter het is. Op deze manier vergroot je de kans om zonder noemenswaardige problemen door de overgang te zeilen.


Ontspannende boottocht

Daarom nodig ik jou uit om op maandag 27 augustus mee te varen op de Aquaranda. De Aquaranda is luxe uitgevoerd met een grote rondzit (15 personen) en een loungeplek. De boot is voorzien van een ingebouwde open haard met glazen bodem.

Tijdens een 2 uur durende, mooie boottocht ga ik je kennis laten maken met je hormonen en hoe deze zo te beïnvloeden dat je veel meer energie hebt en tegen de tijd dat je zo ver bent, veel minder last hebt van de overgang.


Wat krijg je als je deze investering doet in jouw gezondheid:

*een heerlijk, gezond, welkomstdrankje

*een prachtige boottocht over de kraaijenbergse plassen

*kennis in jouw hormonen en hoe dit positief in te zetten

*het boek ‘de hormoonfactor’ van Ralph Moorman (€17,75)

*onbeperkt koffie/thee tijdens de vaart

De workshop gaat door bij minimaal 8 personen en er is plek voor maximaal 14 deelnemers.


Maandag 27 augustus, afvaart in Cuijk om 19:00 uur. Kosten €39,50

Meedoen mail naar kathelijn@natuurlijkbijkaat.nl

Datum

27  maandag 27 augustus 2018 om 19.00 uur

Website en social links

www.natuurlijkbijkaat.nl www.dekraaijbootjevaren.nl

Adres

Natuurlijk bij Kaat

Lavendelkade

5432 CZ Cuijk