Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Poëtisch ontbijt in Cuijk

Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijtje. Dat is het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondag 24 juni a.s. dragen in de kas of op het terras drie dichters voor: Lonneke Willems, Marjolein Pieks en Monica Boschman.

De livemuziek wordt deze ochtend verzorgd door gitarist Felix Gayet en violist Philip Schuddeboom. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur.


Mariken meets Mariken

Lonneke Willems is een van de initiatiefnemers van Wereldtuin Verdeliet én van het poëtisch ontbijt. Vanaf het moment dat ze kan lezen en schrijven, is ze in de weer met taal, boekjes en papier. Tijdens het poëtisch ontbijt maakt Lonneke een reis langs de poëzie die ze in verschillende periodes van haar leven schreef.

Marjolein Pieks en Monica Boschman brengen bij Verdeliet ‘Mariken meets Mariken’ ten gehore, een combinatie van poëzie en zang bij het mirakelspel Mariken van Nieumeghen. Het gaat over goed en kwaad, over de zoekende mens die net als Mariken moet vallen en opstaan om zichzelf echt te leren kennen.

Marjolein Pieks is dichter, zangeres en kleinkunstenaar. Sinds 2009 staat zij op de planken in de rol van Mariken en organiseert zij culturele evenementen rondom Mariken van Nieumeghen. Ze is ook Dorpsdichter van de Gemeente Heumen.


Monica Boschman was regiodichter van de Noordelijke Maasvallei. Ze kreeg diverse eervolle vermeldingen bij poëziewedstrijden in Nederland en België.

In 2017 won zij de Plantage Poëzie Prijs. Op www.52gedichten.nl combineert ze haar gedichten met beeldend werk van Handan Arik.

Marjolein en Monica waren samen de initiatiefnemers van de viering van 5 eeuwen Mariken van Nieumeghen in Nijmegen in 2018.


Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost €12,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot en met woensdag 20 juni a.s. via e-mail: info@verdeliet.nl, onder vermelding van je naam en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk.

Datum

24  zondag 24 juni 2018 om 09.30 uur

Website en social links

www.verdeliet.nl

Adres

Verdeliet

Toermalijnlaan 40

5431 ZK Cuijk

advertentie