Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Tegenlicht Meet Up over de waarde van natuur

BiblioPlus organiseert op woensdag 28 maart vanaf 19.00 uur in Bibliotheek Cuijk een Tegenlicht Meet Up. Centraal staat de aflevering 'Hoe duur is natuur?' van VPRO Tegenlicht.


Alles van waarde is weerloos. Dat geldt zeker voor onze natuur, waar we steeds meer van verliezen. Onze aarde heeft dringend een toekomstbestendig scenario voor natuurbehoud en -beheer nodig.


Het tijdperk van 'cheap nature' is voorbij. Onze kapitalistische exploitatie heeft natuur gekoloniseerd en uitgeput, en diversiteit gaat ten koste van de landbouwopbrengst. De natuur is in crisis'',.


De wereldwijde ecologische crisis zou net zo benaderd kunnen worden als een economische crisis. In de Verenigde Staten heeft de nationale tegenvoeter van de vereniging Natuurmonumenten de samenwerking met banken en financiële instellingen gezocht. Die gaan nu samen het 'financieringstekort' van hun natuur wegwerken.

Wat kost dat, en wat is het rendement?

Maar kan dat? Moeten we dat willen?


De Tegenlicht Meet Up op 28 maart start om 19.00 uur met de vertoning van de VPRO Tegenlicht-uitzending 'Hoe duur is natuur?'. Om 20.00 uur begint het interactieve gedeelte.

Hiervoor zijn twee gastsprekers uitgenodigd. Gebiedsmanager Fons Mandigers van Natuurmonumenten en Hans Weima , tuinder en beheerder van pluktuin In het Volle leven.

Beiden geven een korte presentatie van hún visie op de waarde van natuur. Daarna wordt er samen met het publiek aan de hand van stellingen over dit thema verder van gedachten gewisseld.


Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Vooraf aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld.


Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64. 28 maart, 19.00 uur

www.biblioplus.nl


Datum

28  woensdag 28 maart 2018 om 19.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

BiblioPlus

Kaneelstraat 64

5431 DZ Cuijk