Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing in bibliotheek Cuijk over de Stem

Onder de titel ‘Schoon gezang of lelijk geschreeuw’ verzorgt logopedist Piet Kooijman in bibliotheek Cuijk Op woensdag 21 februari een lezing over de menselijke stem.


Voor iedereen die gefascineerd is door de werking van de stem.

In deze lezing gaat Piet Kooijman in op de vele aspecten van de stem. Veel vragen over de menselijke stem komen aan de orde, zoals: kent de stem grenzen en zijn er dus sterke of zwakke stemmen, wat is een mooi of wat is een lelijk stemgeluid, is mooi stemgeluid goed en lelijk stemgeluid slecht, wat is het verschil tussen de stem van een spreker of een zanger, wat is het verschil tussen stem en spraak en wat is dan de rol van de stem in deze context.

Op veel van bovenstaande vragen kan een redelijk antwoord gegeven worden, maar er zijn misschien nog meer vragen dan antwoorden. In deze lezing zal interactief ingegaan worden

op al deze onderwerpen, geïllustreerd met hoorbare en zichtbare voorbeelden.

Na zijn opleiding tot logopedist (1971-1974) is Piet Kooijman gestart als schoollogopedist in het Land van Cuijk. Daarna kwam hij in dienst van het UMC Radboud, waar hij zich specialiseerde in stemstoornissen. O.a. leraren, zangers en mensen met keelkanker waren zijn patiënten. In zijn vrije tijd zong hij jarenlang in verschillende koren. “De stem” is daardoor een grote passie voor hem geworden.


Dit is een activiteit in de serie KennisMakers, een project van BiblioPlus om kennisdeling in het werkgebied te ondersteunen. De lezing in bibliotheek Cuijk begint om 19.30 uur. Graag vooraf aanmelden. Kaarten à € 2,50 zijn verkrijgbaar via de website van BiblioPlus.

Datum

21  woensdag 21 februari 2018 om 19.30 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Kaneelstaat 64

5431 DZ Cuijk