Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Wëreldbänd SLÄPSTICK

De Schouwburg Cuijk,


Magistrale vijfsterrenode aan de slapstick!

Wat zou het fijn zijn als je meer dan twee ogen en twee oren had, al was het alleen maar om niks te hoeven missen van de sublieme muzikale slapstick van de Wëreldbänd. In vrijwel alle kranten kreeg hun voorstelling de maximale vijf sterren. Hier staan niet alleen vijf rasmuzikanten, maar ook clowns van wereldformaat.


In ‘SLÄPSTICK’ brengen ze een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, de Marx Brothers en Mini & Maxi. Ook geven ze een heerlijke draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show van 2 x 50 minuten waarin je meegenomen wordt naar de tijd van de jaren ’ 20-‘30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK! Geschikt voor jong én oud, en voor anderstaligen!


Wëreldbänd: Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Ro Krauss, Sanne van Delft, Jon Bittman. Regie: Stanley Burleson. Regieadvies: Karel de Rooij (Mini, van Mini & Maxi).


Spirit of Fringe Award

De Wëreldbänd sleepte afgelopen zomer de prestigieuze Spirit of the Fringe Award in de wacht op het internationale Fringe Festival in Edinburgh, dé kroon op een bijzonder succesvolle maand op het festival. Te midden van maar liefst vierduizend andere theatermakers werd de Wëreldbänd de talk of the town: vier- en vijfsterrenrecensies in de Schotse nationale pers brachten zesduizend bezoekers op de been om de voorstelling SLÄPSTICK te zien. Net als in Nederlandse pers, waar SLÄPSTICK een ware sterrenregen oogstte, werd de groep in Schotland met gejuich ontvangen.

Datum

17  zaterdag 17 februari 2018 om 20.15 uur

Website en social links

schouwburgcuijk.nl www.wereldband.nl

Adres

Grotestraat 62

5431 DL Cuijk

advertentie