Fietsfeest 2024: Met het oog op... Kapellenbaan x Carlijn Jacobs

De route 'Met het oog op... Kapellenbaan x Carlijn Jacobs' in Vierlingsbeek en Overloon is ontwikkeld door het platform Ontdek Vierlingsbeek-Overloon, in samenwerking met de stichting Cultuur zonder Grenzen. De laatstgenoemde stichting is ook verantwoordelijk voor de Kapellenbaan (www.kapellenbaan.nl). Uitgangspunt in de programmering is het werk van de in het dorp Groeningen getogen fotografe Carlijn Jacobs, dat te zien is in de Groeningse Sint-Anthonius en Nicolaaskapel. Carlijn Jacobs werkt vaak in opdracht. Internationale bekendheid verwierf zij met haar fotografie voor de cover van het album Renaissance van Beyoncé. Maar daarnaast heeft zij een eigen beeldend handschrift, onder meer door de speciale aandacht die ze heeft voor ogen en monden. In het verlengde van de presentatie van Carlijn Jacobs wordt er in de dorpen Maashees (Binnenhof) en Holthees (Mariakapel) werk getoond van de Amerikaanse kunstenaar en filmmaker Alex Prager en de Vlaamse beeldend kunstenaar Sarah Carlier.

De route kom je verder langs onder mer de werken van Sachi Miyachi in Vierlingsbeek, MONOLAB in Groeningen en Eveline Visser in Overloon. De tentoonstelling van laatstgenoemde ('Hel + Hemel') is in het weekeinde van 20 en 21 juli te bezichtigen. Ook de kunstenaar zelf is daarbij aanwezig.

Tot slot is in Studio De Kemp in Vortum-Mullem onder de titel ‘aan’ werk van Guido Geelen te zien.


De route in Vierlingsbeek en Overloon is ontwikkeld in samenwerking met de stichting Cultuur zonder Grenzen, ook verantwoordelijk voor de Kapellenbaan. Tijdens de route kom je onder meer langs de werken van Sachi Miyachi in Vierlingsbeek, Eveline Visser in Overloon en MONOLAB in Groeningen. Bij Studio De Kemp in Vortum-Mullem is onder de titel ‘aan’ werk van Guido Geelen te zien.


Tijdens het Fietsfeest Land van Cuijk kun je zes weekeinde fietsen in het Land van Cuijk. Van ideaal voor gezinnen met kinderen tot uitdagend voor ervaren fietsers.

Neem een kijkje op www.fietsfeestlandvancuijk.nl en ontdek de leuke fietsroutes die je kan fietsen tijdens het Fietsfeest in het Land van Cuijk.

Momenten

20  zaterdag 20 juli 2024 om 11.00 uur
21  zondag 21 juli 2024 om 11.00 uur

Website en social links

www.fietsfeestlandvancuijk.nl

Adres

Ontdek Vierlingsbeek-Overloon

Brembroeken 1

5827 AH Vortum-Mullem