Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Folkconcert van Luuk Lenders in Het Kloosterhuis

Folkliefhebbers opgelet: dit concert wil je niet missen!

Word jij helemaal gelukkig van Ierse folk? Kom dan op zondagmiddag 1 oktober naar het Kloosterhuis in Sambeek, waar multi instrumentalist Luuk Lenders een concert geeft met Ierse en Nederlandse folk met bijzondere instrumenten. Ook neemt hij zijn nieuwste dubbelalbum 'Het Groene Woud' mee. Aanvang 16:00 uur, kaarten via luuklenders.com.


Muzikale duizendpoot

De Noord-Limburgse Luuk Lenders staat bekend om zijn volksmuziek met Ierse whistles, ocarina's, accordeon, tafelbellen en voetenpercussie. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd! Als deze muzikale duizendpoot op het podium staat neemt hij je mee in een wervelwind van creativiteit, humor en prachtige muziek.


Nieuw folkalbum

Deze oktober bracht Lenders een goedgevuld dubbelalbum uit met als titel 'Het Groene Woud'. Of je nu houdt van Ierse jigs, reels en hornpipes of heerlijk wilt wegdromen, je kunt je hart ophalen in dit muzikale bos. Lenders speelde met virtuositeit op ruim vijftig verschillende instrumenten om de klankwereld van het bos vorm te geven. Hij heeft het zelfs klaargespeeld om Ierse, Nederlandse en Amerikaanse grootheden te laten zingen. Weinig artiesten kunnen zeggen dat zangers van The Dubliners én The Chieftains, twee van Ierlands grootste folkbands van de laatste zestig jaar, op hun album staan. Dit album getuigt van een grote muzikaliteit, creativiteit en bovendien een liefde voor de natuur.


Concert in het Kloosterhuis

Lenders zal tijdens dit concert muziek spelen van zijn nieuwe album, gecombineerd met bekende Ierse folknummers en verrassende acts. Wees welkom!


Het concert vindt plaats in het Kloosterhuis in Sambeek op zondag 1 oktober en duurt van 16:00 tot 17:00 uur.


Datum

1  zondag 01 oktober 2023 om 16.00 uur

Website en social links

luuklenders.com

Adres

Het Kloosterhuis

Grotestraat 71

5836 AC Sambeek