Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Wandeling bij de Vierlingsbeekse Molenbeek

De Vierlingsbeekse Molenbeek is ongeveer 4,5 km lang en loopt van de grens met Limburg naar de Maas. Het beekdal ligt in de ecologische hoofdstructuur. In de loop der jaren is de beek rechtgetrokken waardoor de natuurwaarden en landschappelijke eigenschappen zijn verdwenen. In 2015 heeft Waterschap Aa en Maas diverse werkzaamheden uitgevoerd waardoor de beek weer (gedeeltelijk) is gaan meanderen. Tijdens de twee uur durende wandeling zie je hoe de beek zich nu in het landschap ontwikkeld. 


De wandeling start om 13.30 uur bij de watermolen aan de Grotestraat in Vierlingbeek. Deze molen is enkele jaren geleden gerestaureerd en voorzien van vistrappen. We volgen de beek via Ezelshemel naar kasteel Makken, om vervolgens via oude Maasmeanders weer terug te keren naar de molen. Je krijgt een deel van de historie van Vierlingsbeek te zien en te horen.


IVN De Maasvallei en KBO Boxmeer nodigen je uit om mee te wandelen. Iedereen is welkom en na afloop is er koffie/thee, aangeboden door KBO Boxmeer. Voor informatie en aanmelden (verplicht): Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876, of pjhschoenmakers@xs4all.nl

Datum

8  donderdag 08 juni 2023 om 13.30 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Grotetstraat 121

5821 AD Vierlingsbeek