Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Tech & bites - Februari editie

De feestdagen zitten er weer op, de oliebollen zijn gezakt en de meest goede voornemens staan alweer on-hold. Daarmee is het weer hoog tijd voor een nieuwe editie van Tech & Bites!


Daar waar we het Tech & Bites jaar hebben afgesloten in de gezellige basement van Eshgro, zijn we deze editie weer terug in de IXON HQ. Zoals jullie van ons gewend zijn staat de avond in het teken van lekker eten & drinken, inspirerende lezingen en het ontmoeten van techneuten uit de regio.


Dus wil jij je jaar vol inspiratie starten en tech minded mensen uit de regio ontmoeten? Meld je dan nu via deze link https://www.meetup.com/techandbites/events/290845518/ voor dit gratis event!


Locatie: IXON HQ, Zuster Bloemstraat 20 in Beugen


Programma:

17:30 uur: Start onder het genot van een hapje en een drankje

18:30 uur: Cloud cybersecurity door Dylan Eikelenboom

19:00 uur: Aantoonbaar maken van Security door Maik de Graaf

19:30 uur: Afsluitende borrel


Cloud cybersecurity


Dylan Eikelenboom - Security Officer @ IXON

In deze presentatie neemt Dylan Eikelenboom je in vogelvlucht mee in de wereld van Cloud Cybersecurity. Onderwerpen zoals encryptie, hashing, access control en security awareness zullen op een behapbare manier worden uitgelicht. Dit om uiteindelijk de ultieme vraag te beantwoorden: Hoe maak je een Cloud systeem veilig?


Het aantoonbaar maken van security


Maik de Graaf - Compliance Officer & Legal Counsel @ Eshgro

Als aan jouw wordt gevraagd waarom je werkt zoals je doet, geef je doorgaans het antwoord “omdat dit moet van de certificering of auditor”. Maar is dit wel zo?


De tweede presentatie van de avond staat in het teken van het nalevingsperspectief. Oftewel, hoe toon je als organisatie aan dat je het security beleid dat op jou van toepassing is nakomt, alsmede de te nemen informatiebeveiligingsmaatregelen en hoe beheer je de risico’s die verbonden zijn aan de processen die jij uitvoert of die verbonden zijn aan processen die klanten aan jou hebben uitbesteed. Hierbij wordt tijdens de presentatie een link gemaakt naar de toepasselijke ISO certificeringen die IXON en Eshgro bezitten. Daarbij wordt ook kort ISAE3000/SOC2 behandeld als ‘assurance’ en wordt het verschil met ISO uitgelegd en hoe certificeringen en assurances complementair aan elkaar kunnen zijn.


Achtergrond Dylan Eikelenboom

Is inmiddels 6.5 jaar actief als Security & Privacy Officer bij IXON. Onder zijn takenpakket valt onder andere het formuleren van het security-beleid en de technische implementatie hiervan. Daarbij is hij hoofdverantwoordelijk voor het veilig houden van de data van IXON en haar klanten en dit vanuit alle facetten van cybersecurity. Zo is Dylan de ene dag bezig met het classificeren van kwetsbaarheden en een andere dag met het intern trainen van collega’s.


Achtergrond Maik de Graaf

Maik is alweer 5.5 jaar actief als Compliance Officer bij Eshgro. Hij heeft hierbij twee petten op: die van Legal Counsel en Compliance Officer. Binnen zijn rol is hij verantwoordelijk voor het toetsen op de naleving van het informatiebeveiligingsbeleid binnen de Eshgro Group, het aantoonbaar maken van deze nakoming en de rapportering hierover richting stakeholders (klanten, auditoren, management) in het kader van de diverse ISO certificeringen en ISAE3000/SOC2 assurances. Vanuit deze rol werkt Maik nauw samen met de Security Officer binnen de Eshgro Group.

Datum

9  donderdag 09 februari 2023 om 17.30 uur

Website en social links

Adres

IXON

Zuster Bloemstraat 20

5835 DW Beugen