Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

De terugkeer van de wolf

Natuurliefhebbers zijn euforisch; schapenhouders vrezen voor het einde van hun broodwinning/hobby. De wolf ontketent verhitte discussies vol emoties. Veel gehoorde argumenten luiden: “Ze horen hier niet thuis”, en “Geen schaap is meer veilig”, of “Het is het wachten op het eerste gedode kind”. Maar ook: “Jagers hoeven straks geen reeën meer te schieten”, of “Schapenhouders schreeuwen moord en brand, maar doen niets”.


In de lezing worden vragen beantwoord, zoals waar deze wolven vandaan komen, liggen er kansen voor de diersoort in onze provincie, of moet alles op alles gezet worden om wolven te verdrijven? Zijn schapenhouders bij voorbaat kansloos, of zijn er mogelijkheden om hun dieren te beschermen? Ton Popelier is coördinator Brabant van het Wolvenmeldpunt en is actief betrokken bij het monitoren van wolven.


De lezing vindt plaats in het MFC Het Kruispunt, Kerkplein 6, 5835 AT Beugen en begint om 20.00 uur. Als je komt, dan graag aanmelden bij A. Aben, tel. 0485-383207, of ivndemaasvallei_educatie@outlook.com De lezing is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Datum

8  woensdag 08 februari 2023 om 20.00 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Kerkplein 6

5835 AT Beugen