Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Tech & Bites - November editie

Na een enerverende aftrap van Tech&Bites editie staat er op donderdag 17 november een nieuwe spectaculaire presentatie op het programma.


De avond wordt gevuld met het verhaal van Bernard van Gastel die komt vertellen hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om de SSD schijven van o.a. Samsung en Crucial te kraken. Waar hij echter niet op heeft geanticipeerd, is dat hij het nog even moest vertellen aan deze techgiganten met hun legers aan juristen en advocaten… slik!?


Wil je weten hoe dit verhaal afloopt? Meld je dan nu aan voor dit gratis MeetUp event georganiseerd door Eshgro en IXON; twee zeer innovatieve bedrijven uit het Land van Cuijk.


Locatie: Eshgro Boxmeer, Bereklauw 7 in Boxmeer


Programma:


17:30 uur: Start onder het genot van heerlijk eten

18:30 uur: Je hebt een SSD schijf gehackt… en dan?

19:30 uur: Afsluitende borrel


Aanmelden via:


https://www.meetup.com/techandbites/events/289439688/


Over de spreker:


Bernard van Gastel (1983) is universitair docent Duurzame Digitalisering bij de iHub aan de Radboud Universiteit en doceert bij informaticaopleidingen. Hij is gepromoveerd aan de Open Universiteit op de duurzaamheid van software, waarbij hij nieuwe methoden heeft ontwikkeld om software te analyseren op energieverbruik, geheugenverbruik en correctheid. Sindsdien werkt hij aan systemen waarin publieke waarden zoals duurzaamheid, privacy, en democratie verankerd zijn. Dit combineert hij met maatschappelijk georiënteerd beveiligingsonderzoek – zo heeft hij fouten gevonden in de versleuteling van twee derde van de wereldwijd geproduceerde opslagschijven. Centraal staat de invloed van digitalisering op onze maatschappij, waarbij hij vaak samenwerkt met wetenschappers uit andere disciplines om tot een duurzamer samenleving te komen.


Technische achtergrond van de presentatie:


Moderne opslagschijven, Solid State Drives of SSD's, bevatten vaak ingebouwde ondersteuning voor encryptie (genaamd full disk encryptie of self-encrypting drives). Dit wordt ingebouwd om te voorkomen dat data door onbevoegden wordt uitgelezen als de schijf verloren wordt. De enige manier om bij de data op de schijf te kunnen komen zou moeten zijn door een correct wachtwoord in te vullen. Ons onderzoek heeft aangetoond dat de fabrikanten Samsung en Crucial, goed voor meer dan 50% van de markt van SSD's, schijven hebben uitgebracht waarbij het wachtwoord niet noodzakelijk is om de schijven uit te lezen. Het gaat om zowel interne (NVMe/SATA) als externe schijven (USB), o.a. de volgende modellen: Crucial MX100/MX200/MX300 en Samsung 840 EV0/850 EVO en Samsung T3/T5. De ingebouwde encryptie software van Windows, BitLocker, vertrouwd in een aantal gevallen op deze ingebouwde hardware encryptie in schijven. In zulke gevallen schakelt BitLocker zichzelf uit en zijn de gegevens op de schijf niet effectief beschermd.

Datum

17  donderdag 17 november 2022 om 17.30 uur

Website en social links

Adres

Tech & Bites

Bereklauw 7

5831 PE Boxmeer