Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

't Is maar een berk

Maar liefst zo’n 80 berkensoorten komen er in de gematigde en koude streken op het noordelijk halfrond voor. In onze contreien betreft het vooral de ruwe en de zachte berk. Wat zijn de verschillen tussen deze soorten? Ook is er aandacht voor de bloeiwijze en de zaden. Voor deze laatste melden zich steevast allerlei vogels, maar ook tal van insecten, waaronder galvormers en mineerders. Ze gebruiken de boom als voedselbron.


Verder kijken we naar de mossen, korstmossen en paddenstoelen die aan de berk gelieerd zijn. Maar ook de mens laat zich in deze niet onbetuigd. Door de eeuwen heen wist hij een dankbaar gebruik van de boom te maken. Hij schreef teksten op zijn bast, maakte van de takken heksenbezems en van het berkensap haarwater en berkenwijn.

De lezing wordt gegeven door Gerard Compiet. Hij heeft meerdere lezingen en cursussen voor onze vereniging - IVN De Maasvallei - verzorgd, daarnaast is hij een veelzijdig natuurfotograaf.


Heb je belangstelling voor deze lezing op donderdag 10 november? Meld je aan vóór 8 november bij Angeline Aben, tel. 0485-383207, of via ivndemaasvallei_educatie@outlook.com. De toegang is gratis, koffie/thee zijn voor eigen rekening. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in MFC Het Kruispunt, Kerkplein 6, 5835 AT Beugen.

Datum

10  donderdag 10 november 2022 om 20.00 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Kerkplein6

5835 AT Beugen