Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Wil je meer weten over mossen?

In september verzorgen Jan Kersten en Riek van den Bosch voor IVN De Maasvallei een korte cursus ‘Kennismaking met mossen’. Het doel van deze cursus is inzicht verkrijgen in de verschillende groepen van mossen, je gaat zelf aan de slag en ontdekt de verschillende soorten en zoekt ze tijdens de excursie op in hun natuurlijke omgeving.

De cursus bestaat uit een les op donderdag 22 september en aansluitend daarop een excursie op zaterdag 24 september. De binnenles begint met een inleiding waarin uitleg wordt gegeven over de kenmerken van verschillende groepen van mossen zoals hauwmossen, levermossen en bladmossen. Daarna komt de onderverdeling binnen deze groepen aan de orde. Na de pauze ga je zelf aan de slag om een aantal mossen op naam te brengen. Daarbij gebruik je een determinatietabel, een stereomicroscoop, pincetten en pipetten. Hoe dat moet, krijg je natuurlijk uitgelegd.

Tijdens de excursie proberen we vooral voorbeelden van de verschillende groepen van mossen te vinden en besteden dan gezamenlijk aandacht aan hun kenmerken. Daarbij is een loep met een vergroting van 8 á 10x vergroting handig.

Voor deze mini-cursus kun je je aanmelden tot 12 september bij A. Aben, tel. 0485-383207, of via mail: ivndemaasvallei_educatie@outlook.com. De binnenles vindt plaats in Het Natuurpalet, De Raetsingel 5 in Boxmeer en begint om 20.00 uur. De plaats en aanvang van de excursie wordt tijdens de lesavond bekend gemaakt.

Datum

22  donderdag 22 september 2022 om 20.00 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei Het Natuurpalet

De Raetsingel 5

5831 KC Boxmeer