Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lónse Buitenbios - The World's fastest Indian

The World’s Fastest Indian is het waar gebeurde verhaal over een gewone man met een ongewone droom, die uitgroeide tot een legende.

De Nieuw-Zeelander Burt Munro (Anthony Hopkins) heeft nog één grote ambitie in z’n leven: met zijn vintage Indian motor uit 1920 het wereldrecord snelheid kloppen tijdens de Bonneville Speed Week op de zoutvlaktes in Utah, Amerika


Het Openluchttheater organiseert dit jaar voor het eerst de Lónse Buitenbios met als publiekstrekker de film "The World's fastest Indian"


Het leven van de excentrieke Nieuw-Zeelander Burt Munro bestond volledig uit motoren: hij werkte als verkoper, monteur en in zijn vrije tijd racete hij ermee.


Hij droomt er sinds zijn jeugd al van ooit het snelheidsrecord te breken op zijn Indian motor en wijdt zijn leven aan het perfectioneren van zijn klassieke motor.


In 1920 kocht hij een splinternieuwe Indian motorfiets die hij langzaamaan begon te modificeren. Na een bezoek aan de Bonneville Speed Week in Utah wilde Munro koste wat het kost een snelheidsrecord vestigen met zijn Indian. Met een beperkt budget en zelfgemaakte onderdelen keert hij in de jaren zestig terug op de zoutvlakte van Bonneville.

Datum

3  zaterdag 03 september 2022 om 20.30 uur

Website en social links

openluchttheateroverloon.nl

Adres

Openluchttheater Overloon

Museumpark 1, ingang naast Restaurant Museumzicht

5825 AM Overloon