Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ricciotti’s Futura-tour

Gratis concert in Openluchttheater Overloon.

Hoe klinkt de toekomstmuziek? Wordt het meer elektronisch gestuurd, wordt het toegankelijker? Het Ricciotti's ensemble neemt u mee en geeft u een blik op de toekomst.  

Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat speelt voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Sinds de oprichting in 1970 spelen ze overal en voor iedereen: op straat, in het asielzoekerscentrum, in het vliegtuig of de gevangenis, en in het buitenland. Het ensemble bestaat uit 43 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici die als vrijwilliger meespelen. Het Ricciotti gaat 3 keer per jaar op tournee.


Futuratour

Na een terugblik op onze historie tijdens het 51-jarig jubileum in 2021 is het nu tijd om onze blik op de toekomst te richten! Hoe zal toekomstmuziek klinken? Beweegt de muziek zich meer richting elektronica? Wordt muziek complexer of toegankelijker? Volgens filosoof Confucius was de mate van beschaving van een samenleving te meten aan de kwaliteit van de muziek die een samenleving voortbrengt. Welke impact zal de steeds meer diverse samenleving hebben op de muziek van de toekomst? Deze en andere vragen zullen de revue passeren tijdens de futuratour.

Datum

3  woensdag 03 augustus 2022 om 19.30 uur

Website en social links

openluchttheateroverloon.nl

Adres

Openluchttheater Overloon

Museumpark 1, ingang naast Museumzicht

5825 AM Overloon