Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Gildedag Land van Cuijk

Ruim 1000 gildebroeders- en zusters uit het Land van Cuijk en verre omstreken nemen op 12 juni deel aan de Gildedag Land van Cuijk in Sambeek.

aanwezig zijn.

De dag begint met een eucharistieviering in de kerk van Sambeek. Het publieksprogramma start om 12.30 uur met een folkloristische optocht door Sambeek. Elk gilde presenteert zich op haar eigen manier tijdens deze rondgang. Onheilspellend tromgeroffel, vliegende vaandels, ruiters te paard, kortom alle ingrediënten voor een prachtige historische optocht zijn aanwezig.

Na terugkeer op het Landgoed Schuttershof maken de gildes zich op voor de opmars en het slangendefilé. Een indrukwekkend schouwspel!

Als de rust op het feestterrein is wedergekeerd maakt het leeuwendeel van de gildebroeders- en zusters zich op voor de individuele – en groepswedstrijden. Het betreft hier behendigheid in trommelen, vendelen, klaroenblazen, ringsteken te paard, kruisboog- en geweerschieten. Na afloop hiervan vindt in de grote feesttent de prijsuitreiking plaats.


In de grote feesttent is er vanaf 14.00 uur gelegenheid om gezellig bij te kletsen onder het genot van een natje en een droogje. Later die middag treedt DJ Theo op.


Datum

12  zondag 12 juni 2022 om 12.30 uur

Website en social links

www.gildesambeek.nl

Adres

Gildedag Land van Cuijk

Sint Janslaan

5836 AZ Sambeek