Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

So Docu

Jawél: na twee jaar stilte wegens Corona, is de vijfde editie van het So Docu! festival een feit. Deze documentairedag is op zondag 20 maart.


De Weijer draait wederom drie bijzonder interessante en kwalitatief hoogstaande documentaires, zorgvuldig geselecteerd door onze filmhuiscommissie.


Het is mogelijk om een los ticket te kopen voor de films, maar eigenlijk is het natuurlijk de bedoeling dat je je volledig onderdompelt in deze drie prachtige documentaires! Speciaal daarvoor is er dit arrangement inclusief lunch en borrel samengesteld.


Programma:


11:00 uur: Songs of Repression, Regie: Esthephan Wagner/Marianne Hougen- Moraga


12:30 uur: Lunchpauze


13.30 uur: Bigger than us, Regie: Flore Vasseur


15:00 uur: Sanitaire pauze / kopje koffie/ thee


15.30 uur: The Mole Agent, Regie: Maine Alberdi


18:00 – 18:30 uur: Borreluurtje


So Docu! opent met Songs of Repression.

https://www.youtube.com/watch?v=6Ecd9PLum0A


Aan de voet van het Chileense Andesgebergte ligt een idyllische Duitse kolonie. Maar achter de pracht van de plek gaat een akelig verleden schuil.


In 1961 emigreerden de Duitse prediker Paul Schaefer en zijn gemeenschap naar Chili om daar de armen te helpen. Ze richtten de Colonia Dignidad op, die al snel veranderde in een gesloten sekte waar waardigheid ver te zoeken was.


“Ongemeen spannend en aangrijpend” ★★★★★ de Volkskrant


Na de lunch wordt Bigger than us vertoond.

https://www.youtube.com/watch?v=PFWHLoBagX8


Overal ter wereld vragen jongeren aandacht voor schijnbaar uiteenlopende problemen: klimaatontwrichting, inperking van de persvrijheid, sociale onrechtvaardigheid, voedselonzekerheid, mensenrechtenschendingen of een gebrek aan toegang tot onderwijs. Allemaal geloven ze dat het anders kan en moet, en dat zij het verschil kunnen maken. Zoals Melati, die er als kind met haar zusje voor zorgde dat de verkoop van plastic zakjes en wegwerpverpakkingen op Bali werd verboden.


Voor deze hoopgevende film reist Melati, inmiddels twintig, de wereld rond, op zoek naar medestrijders. Leeftijdgenoten die misschien het nieuws niet halen, maar wel levens veranderen en soms zelfs redden.


★★★★★ VPRO Cinema


De laatste film die er wordt gedraaid is The Mole Agent.

http://www.youtube.com/watch?v=e3Qi9dBC9Do


In deze eigenzinnige mix van spionagefilm en observerende documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardenhuis. De vriendelijke oude man wordt ingehuurd door privé-detective Romulo. Sergio mag aan de slag als ‘mol’ voor een cliënt die denkt dat haar moeder in het tehuis wordt mishandeld.


De droogkomische ondertoon blijft, maar wat begint als detectiveverhaal verschuift en verandert gaandeweg in iets intiemers. Zo geeft Alberdi een originele blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd.


De Volkskrant: Ontroerende en licht absurdistische documentaire ★★★★☆


 

Het dagarrangement kost € 37,50. Dat is inclusief bezoek aan alle drie de films met lunch inclusief koffie/thee en een eerste borrel met borrelplankje.


Het is ook mogelijk om films individueel te bekijken Je betaalt dan € 9,00 per film. Kaartjes zijn dan op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa.

Datum

20  zondag 20 maart 2022 om 11.00 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 KC Boxmeer