Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Biblioplus VPRO

Verzorgd door De Weijer i.s.m. BiblioPlus

Deze avonden zijn gekoppeld aan één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht en georganiseerd in samenwerking met De Weijer.

Onder leiding van de moderator wordt de Tegenlicht-uitzending 'De nieuwe elite' besproken met relevante gasten. Inspraak van het publiek wordt toegejuicht en gewaardeerd.

We hebben de technische beroepen keihard nodig, maar waarderen ze niet genoeg. De toekomst ligt in handen van de handwerkers.

In Nederland wordt nog onderscheid gemaakt tussen hoog- en laagopgeleiden, terwijl de mbo'er van het grootste belang is voor onze samenleving. En dat wordt de komende jaren alleen maar zichtbaarder. Hoogopgeleiden zijn niet langer de elite. De toekomst ligt in handen van handwerkers. De broodnodige verandering, als het gaat om de energietransitie, gaat van de werkvloer komen.

Er is een herwaardering nodig van ambacht. VPRO Tegenlicht laat zien dat niet de econoom en de bestuurskundige het land leiden, maar de monteur en de loodgieter.

De toegang is gratis voor bibliotheekleden en €2,50 voor niet-leden. In verband met de coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht. Inloop vanaf 19:15 uur. De uitzending is om 19:30 uur op het grote doek in De Weijer. Om 20:15 uur volgt het nagesprek.

Datum

23  woensdag 23 februari 2022 om 19.30 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer