Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Webinar Oorlogsmuseum - Overloon Tracks

Nieuw deze herfst zijn digitale rondleidingen door ons museum. We doen dit vanuit een rijdende studio die we 'Herman the Sherman' hebben genoemd. Een golfkar uitgerust met vier camera's om jullie mee te nemen op een toffe tour door ons museum. Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.


We hebben drie thema's voor jullie in petto:

Overloon WINGS

Overloon TRACKS

Overloon HIGHLIGHTS


Al rijdend met de golfkar worden er verschillende stops gemaakt bij voer-, vaar- en vliegtuigen. De online tours zijn een mix van vooraf opgenomen content en live verslaglegging. Van technische details tot persoonlijke verhalen.


Over dit webinar - Overloon TRACKS

Wel of geen tankslag, wat was het nu ook alweer in Overloon? Nou in elk geval zijn er een flink aantal tracks achtergebleven na de Slag bij Overloon. Centraal in de militaire hal van het museum staan een aantal imposante tanks die ingezet en uitgeschakeld zijn tijdens de felle strijd in een rondom Overloon in oktober '44. Zo zijn hier onder andere een Sherman Crab, een Panther, en een Churchilltank te vinden. Bijzondere verhalen karakteriseren deze tanks. Ook is er aandacht voor de enige Poolse tank aanwezig in het museum, nl. de Challenger. Ook de T-34, Stug III en de Sexton passeren de revue. Technische gegevens, storytelling, maar ook een bijzonder inkijkje in de voertuigen staan op het menu in dit webinar.


Over het museum; Oorlog hoort in het museum.

Dat is het motto van het Oorlogsmuseum. Het Oorlogsmuseum Overloon presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Je ziet hier hoe het zover heeft kunnen komen dat in ruim vijf jaar tijd meer dan 60 miljoen mensen hun leven verloren, maar ook hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet, maar ook voor de vervolging. Tenslotte wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan de bevrijding, onder andere aan de Slag bij Overloon.

Datum

10  donderdag 10 februari 2022 om 19.30 uur

Website en social links

www.oorlogsmuseum.nl oorlogsmuseum.webinargeek.com

Adres

Oorlogsmuseum

Museumpark 1

5825 AM Overloon