Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Webinar Oorlogsmuseum Overloon Wings

Nieuw deze herfst zijn digitale rondleidingen door ons museum. We doen dit vanuit een rijdende studio die we 'Herman the Sherman' hebben genoemd. Een golfkar uitgerust met vier camera's om jullie mee te nemen op een toffe tour door ons museum. Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.


We hebben drie thema's voor jullie in petto:

Overloon WINGS

Overloon TRACKS

Overloon HIGHLIGHTS


Al rijdend met de golfkar worden er verschillende stops gemaakt bij voer-, vaar- en vliegtuigen. De online tours zijn een mix van vooraf opgenomen content en live verslaglegging. Van technische details tot persoonlijke verhalen.


Over dit webinar - Overloon WINGS

Oorlogsmuseum Overloon heeft in de loop der jaren een bijzondere collectie aan vliegtuigen verzameld. Onlangs werden nog meer dan 2000 wrakstukken binnengebracht van een in 1945 neergestortte AVRO Lancaster. De resten van dit imposante vliegtuig zijn op een bijzondere manier tentoongesteld in het museum. Een ander voorbeeld is onze B-25 Mitchell, die al decennia bij ons te zien is, maar waarvan pas sinds een paar jaar het (lokale) verhaal van deze bommenwerper bekend is. Een verhaal dat stiekem erg dichtbij komt, letterlijk en figuurlijk. En vergeet ook de Spitfire, de Skytrain en natuurlijk de Horsa Glider niet.


Over Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort in het museum. Dat is het motto van het Oorlogsmuseum. Het Oorlogsmuseum Overloon presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Je ziet hier hoe het zover heeft kunnen komen dat in ruim vijf jaar tijd meer dan 60 miljoen mensen hun leven verloren, maar ook hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet, maar ook voor de vervolging. Tenslotte wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan de bevrijding, onder andere aan de Slag bij Overloon.

Datum

3  donderdag 03 februari 2022 om 19.30 uur

Website en social links

oorlogsmuseum.webinargeek.com www.oorlogsmuseum.nl

Adres

Oorlogsmuseum

Museumpark 1

5825 AM Overloon