Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Overbelichte Barrage Museum van Alle Tijden

In het Museum van Alle Tijden staat een rode man met een luidspreker. Hij staat fier rechtop  en verkondigt iets, maar doordat hij is ingekapseld in de shuttle van het Museum blijft zijn  boodschap onkenbaar. We weten niet wat er omgaat in zijn glanzende kop.


Blozende  appeltjes omringen hem.  

Wanneer je het Museum van Alle Tijden voorbijgaat schijnt er een helder licht door de  ramen van Alarm. Wanneer je vervolgens door het raam spiekt, springt Marco Juriëns licht  in je ogen. Daar staat een figuur die halverwege een voetstap is verstild, net als jij door het  lichtvlak gelokt. Een blok als helder ijs ondersteunt een paar benen die goudgeel zijn alsof ze  in bijenwas zijn gedoopt. Maar op weg naar boven desintegreert het mensfiguur in een  vormeloze beweging, opgelost in het schijnsel.  


Als curator van Het Museum van Alle Tijden nodigde Ans Verdijk beeldhouwer Marco  Juriën uit om zowel in het Museum van Alle Tijden als in Alarm te exposeren. Op zijn beurt  spoorde Juriën Verdijk aan om een reactie op zijn installatie te formuleren. Tot twee januari  zullen haar installatieclusters een associatief landschap oproepen. Gebruikmakend van zowel  oud als recent werk, ontstaat er een context die uitnodigt tot narratieve structuren. Stapels  boeken zijn verzwaard en vastgegespt of hangen in een lichte constellatie in de ruimte.  Verhalen zoemen rond in dit universum waar je welkom bent om een reis te maken tussen  toen en nu, mysterie en klaarte, geslotenheid en intimiteit.  


AlARM elk weekend geopend van 13.30 tot 17.00 uur en op afspraak mail@ansverdijk.com 06 53396229 

Museum van Alle Tijden alle dagen te bezichtigen van af 7.30 uur tot 23.30 uur.

Meer informatie over het Museum van Alle Tijden dat kan, neem contact op met Ans  Verdijk mail@ansverdijk.com en zij zal u een uitgebreide lezing geven over haar  miniatuurmuseum en achtergronden van het Museum van Alle Tijden.Datum

  Vandaag t/m 12 januari 2021

Dagen geopend
ma  Maandag
di  Dinsdag
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.ansverdijk.com

Adres

Museum van Alle Tijden

Oeffeltseweg 21

5835 BB Beugen

advertentie