Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

GEANNULEERD - Op avontuur door de wereld van reptielen bij de Weijer Boxmeer

Welkom in de avontuurlijke wereld van Sterrin Smalbrugge, met haar 25 jaar de jongste reptielen-expert van Nederland. Samen met haar goede vriend Romilly, die gespecialiseerd is in de omgang met giftige en gevaarlijke dieren, laat ze in ‘Superhelden van het dierenrijk’ zien hoe bijzonder reptielen en slangen zijn. Zo kan het publiek van dichtbij leren waarom deze dieren onmisbaar zijn voor de natuur. Een belangrijke én spannende les voor jong en oud. Kom je ook… als je durft?


Sterrin Smalbrugge is cum laude afgestudeerd als ecoloog en herpetoloog. Ze is een vrouw met een missie en reist de hele wereld over voor haar onderzoeken naar slangen en krokodillen. Al toen ze nog een klein meisje was, snapte ze niet dat mensen een hond, kat of konijn lief vinden en tegelijk bang zijn voor een slang. Reptielen zijn namelijk superhelden, vindt Sterrin. Dus heeft ze zich voorgenomen iedereen te laten zien hoe bijzonder en waardevol slangen, krokodillen, schildpadden en hagedissen eigenlijk zijn.  


Tijdens de voorstelling wordt zij bijgestaan door reptielen-expert Romilly van den Bergh. Hij deelt zijn huis met slangen, krokodillen en hagedissen. Samen laten ze zien hoe je veilig kunt omgaan met dodelijke slangen als een Koningscobra, Zwarte Mamba of Inland Taipan. Zo kun je veilig van heel dichtbij zien hoe mooi reptielen zijn en waarom ze zo belangrijk zijn voor de natuur.


Want wist je bijvoorbeeld dat sommige reptielen superheldenkrachten hebben? In de les ‘Reptile superhero’s’ onthullen Sterrin en Romilly het geheim van het gilamonster, wat voor een levensreddend medicijn zorgt, en het mysterie van de kameleon -hoe maakt dit beest zich onzichtbaar? 


‘Superhelden van het dierenrijk’ is een interactieve theatershow voor jong en oud. Sterrin en Romilly willen hun passie voor reptielen overbrengen en een nieuwe generatie van natuurbeschermers inspireren. Voor het te laat is.

Datum

5  zondag 05 april 2020 om 14.00 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer