Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Verhaal van myn droevig leven bij de Weijer Boxmeer

Actrice Marlies Heuer en componist/cellist Jan Kuijken slaan opnieuw de handen ineen. Eerder maakten zij o.a. de voorstellingen Szymborskaen Uit de Tijd vallen. Nu maken zij een duet in woord en beeld, het verhaal van de 18e-eeuwse Maria De Neufville. 

Een sterke, zelfstandige, werkende, vrouw die overleeft zonder hulp van buitenaf en altijd op zoek is naar een plek om te aarden. In Verhaal van myn droevig leeventekende Maria De Neufville in vogelvlucht haar leven op, zonder sentimenteel te worden. De laatste zin heeft zij nooit af kunnen maken, want op 80 jarige leeftijd overlijdt zij (op de geboortedag van Marlies 173 jaar later).


De taal van De Neufville is als muziek, zonder interpunctie, zonder literaire aspiraties. Dit vormt de basis voor het gesamtkunstwerk van muziek, woord, beeld en beweging dat samen één poëtisch geheel vormt.


In 1991 werd Marlies Heuer bekroond met een Albert van Dalsumprijs voor de productie Gebeurd in Turijn. Zeven jaar later ontving ze een Theo d'Or voor haar rol als Hedda Gabler. In 2012 kreeg ze opnieuw de Theo d'Or, nu voor haar rol in Am Ziel van Toneelschuur Producties.

Datum

4  woensdag 04 maart 2020 om 20.15 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie