Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Film over verzetshelden centraal in Film & Lunch

Op vrijdag 10 januari staat de Film & Lunch bijeenkomst in Boxmeer in het teken van de film ‘Bankier van het Verzet’. Deze film vertelt het waargebeurde, onbekende verhaal van bankier Walraven van Hall. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zette hij zich samen met zijn broer in om het verzet te financieren. De broers bedachten bovendien de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens werden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. 


De Film & Lunch bijeenkomst begint met koffie of thee vanaf 9.30 uur in bibliotheek Boxmeer. De filmvertoning in de Theaterzaal van De Weijer start om 10.00 uur.

Na afloop van de film vindt er onder het genot van een eenvoudige lunch een gezamenlijk nabespreking plaats, maar iedereen is vrij om daar wel of niet aan deel te nemen. 

Deze Film & Lunch bijeenkomst is de derde in de reeks ‘Duivelse dilemma’s. Films die laten zien wat het is om – letterlijk of figuurlijk – geen kant meer op te kunnen. Wat je nog wél kunt, dat is allemaal.. héls!Deze reeks wordt georganiseerd door SOCIOM|ZIN, SWOGB (Stichting Welzijn Ouderen Gemeente Boxmeer), De Weijer en BiblioPlus.

Toegangskaartjes kosten € 11,50 en zijn verkrijgbaar via de website van Biblioplus en aan de balie van de bibliotheekvestigingen en voor aanvang van de film in bibliotheek Boxmeer. Koffie of thee vooraf en een lunch tijdens de nabespreking zijn hierbij inbegrepen. Met dieetwensen wordt rekening gehouden mits deze vooraf zijn doorgegeven. 

Datum

10  vrijdag 10 januari 2020 om 09.30 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

BiblioPlus

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie