Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kerstpakket van Gryphus

Donderdag 26 december KERSTWANDELING

Na anderhalve dag van eten, drinken en uitbuiken is het de hoogste tijd voor een frisse neus. Een frisse neus van zo’n twee uur welteverstaan. Met het traditionele bordje erwtensoep na afloop in gedachten, moet dit voor ieder van U een peulenschil zijn.

inschrijven: 14.00 uur > inschrijfgeld: 3,00 euro


Donderdag 26 december BJ’S ‘WINTER WONDERBAND

Hét kerstconcert wordt ook dit jaar natuurlijk weer verzorgd door Bart-Jan Baartmans. Voor de 27e (!) keer op rij is deze Boxmeerse snarenplukker te gast met de kerst, een traditie is nakende. Dit jaar neemt BJ twee meesterlijke muzikale maten mee: zijn zoon Tom Baartmans op bas en Sjoerd van Bommel op drums. BJ’s ‘Winter Wonderband. Editie 2019.


Dit supertrio brengt een mix van rootsrock en stevig groovende bluessongs, afgewisseld met swingende avontuurlijke gitaarinstrumentals. Het driemanschap put daarbij uit de meer schurende kant van het eigen repertoire van BJ en The Space Age Travellers en brengen daarnaast eigenzinnige versies van songs van oa Los Lobos, JJ Cale, Ry Cooder, Howlin Wolf, Tom Waits en Chuck Berry. Gebracht met een sound die hangt  naar acts als The Black Keys, North Mississippi Allstars en ZZ Top maar ook elementen uit sixties surf en rockabilly kent. Vette beats, inventief (slide-) gitaarwerk en een recht voor z’n raap aanpak waarbij het open karakter van de triobezetting juist heel veel diepte in de muziek brengt. 

aanvang: 17.00 uur > entree: gratis


Vrijdag 27 december UUT UT KÖPKE VAN JEU

Het is Derde Kerstdag en dus weer tijd voor een nieuwe aflevering van UUT UT KÕPKE VAN JEU, een bijdetijdse talkshow vol actualiteit en amusement voor en door Vierlingsbeek en Groeningen. Het leven van alledag belichaamd door diverse gasten. Gesprekken over politiek, sport, werk, cultuur, hobby’s en andere zaken die onze dorpsgenoten bezig houden. 


Dit jaar op het programma van Ut Köpke onder andere Bèkse Flikken en partners in crime Marc en Mirjam Peters, ultrafietser Bart Verheijen, Belle Mit Un Bèkse Ien Ut Buuteland, duiken in donkere grotten en mijnen met Koen Smedts, topkok en horecaondernemer Maik Kuipers, kunstzinnig knopen met Sander Dittner, een column van Maarten Berbers, de nieuwe voorzitter van de Vierlingsbeekse Dorpsraad, en Kerstmuziek van Jacques Et Gaston. Het meest actuele programma is te vinden op www.gryphus.nl.

zaal open: 19.30 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis


Vrijdag 3 januari: quiz WITTE GEI’T?

De donkere dagen rond Kerst zijn bij uitstek geschikt om eens een avond lekker lang te quizzen. Na het succes van de voorgaande tien edities is het vanavond dus tijd voor Witte Geit’? nummertje elf. Een quiz voor teams want twee weten immers meer dan één, en drie nóg veel meer. De vragen zijn pittig, de onderwerpen zeer uiteenlopend. Laat maar werken die grijze massa, laat het maar kraken daarboven. Hersengymnastiek voor gevorderden. Heerlijk!


Er kunnen zich helaas geen teams meer aanmelden om mee toe doen aan dit grootse kennisspel. Eenlingen kunnen zich wellicht aansluiten bij een willekeurig team. Maar U kunt het natuurlijk ook allemaal beter staan te weten aan de zijlijn.

zaal open: 20.00 uur > aanvang: 20.30 uur > entree: gratis



Momenten

26  donderdag 26 december 2019 om 14.00 uur
27  vrijdag 27 december 2019 om 19.30 uur
3  vrijdag 03 januari 2020 om 20.00 uur

Website en social links

www.gryphus.nl

Adres

Gryphus

Grotestraat 18a

5821 AE Vierlingsbeek