Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kerstlezing: 'Er is een kindeke...'

'Er is een kindeke...'


Het kerstfeest is het meest bekende christelijke feest. Iedereen weet dat met Kerstmis de geboorte van Christus gevierd wordt. In menig huis staat een kerststalletje: Maria en Jozef bij de kribbe met het 'kindeke' Jezus, compleet met os en ezel. Maar waar komen de os en ezel vandaan, terwijl ze niet in het evangelie vermeld zijn? Waarom vindt de geboorte nu eens in een stal en dan weer in een grot plaats? Waarom wordt Maria afwisselend zittend, knielend of liggend afgebeeld? Waarom is Jozef vaak als een oude slaperige man voorgesteld?


De gegevens uit de Bijbel werden door kunstenaars als te summier ervaren om uitdrukking te geven aan de gevoelens van vertedering, die deze gebeurtenis in hun harten opriep. Rondom de geboorte van Christus zijn dan ook een groot aantal volksverhalen ontstaan, die van grote invloed waren op de manier waarop het kerstgebeuren is afgebeeld.


Aan de hand van prachtige kunstwerken, met oog voor detail, neemt kunsthistorica Monique Linders u mee in de wereld van de symboliek rond kerst. 'Er is een kindeke...' is een verrassende en ontroerende lezing over het meest gevierde christelijke feest.


Datum: dinsdag 10 december

Locatie: De Weijer, De Raetsingel 1, Boxmeer

Tijd : 13.30-15.30 uur

Prijs : € 20,00


Inschrijven kan via de website, per mail: kunstzin@gmail.com

of telefoon: 06-81573296 of 077-7506828

Datum

10  dinsdag 10 december 2019 om 13.30 uur

Website en social links

www.kunstzin.info

Adres

Kunstzin

De Raetsingel 1

5831 KC Boxmeer

advertentie