Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ontroerende voorstelling voor de donkere dagen

Op zondagmiddag 10 november verzorgt de Wereldboom in hooibergschuur De Meles (erf de Schutkooi, Veerweg 3 in Vortum-Mullem) een voorstelling voor jongeren en volwassenen: Licht, een vertelling, naar het gelijknamige boek van Monique van der Zanden. Deze voorstelling van een uur kreeg al veel lovende reacties van ontroerde bezoekers.


Wat is licht? Energie. Alles in de kosmos is energie, die zich voortdurend verdicht tot materie: hij vormt steen, water, sterren bomen, dieren en mensen. Hoewel we in oorsprong één zijn met elkaar en alles om ons heen, ervaren we onszelf als afgescheiden van de rest. De vertelling Licht opent een nieuwe en bredere manier van kijken, denken en doen.


Korte inhoud van de vertelling

De vertelling is opgebouwd uit korte dialogen tussen Licht en een mensenkind. De teksten worden afgewisseld met prachtige natuur- en portretfoto’s, filmpjes en muziek. 

Eerst was er niets en niemand... alleen Licht. Licht neemt in onze wereld duizenden vormen aan, maar in de vorm van een kind vindt het een vriend. Het kind praat honderduit met Licht en ze spelen en ravotten samen. Geduldig beantwoordt Licht alle vragen over de geheimen van het leven. De twee blijven in gesprek, ook als het kind opgroeit en oud wordt… en ten slotte sterft. Dan vangen we een glimp op van het laatste geheim: we nemen voor altijd deel aan het leven, in welke vorm ook. Dat is de grote kringloop van de kosmos.

De indringende voorstelling verandert de toehoorders in reisgenoten op de meest avontuurlijke en uitdagende reis die je kunt bedenken: de reis naar binnen.


Inloop vanaf 14.30 uur, start vertelling 15.00 uur,  € 7,50 per persoon inclusief koffie/thee en wat lekkers. Pinnen is mogelijk. Meer informatie en aanmelden via de site.

Datum

10  zondag 10 november 2019 om 14.30 uur

Website en social links

www.dewereldboom.nl

Adres

De Schutkooi

Veerweg 3

5827 AD Vortum-Mullem

advertentie