Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Koopzondag Boxmeer

Op 27 oktober zal men in het winkelcentrum van Boxmeer van 12 tot 17 uur weer naar hartenlust kunnen shoppen. Deze keer met een wel heel veilig gevoel. Want Safe is het themawoord deze Koopzondag, in de breedste zin van het woord. Met spannende activiteiten voor de jeugd.


Op het Wilhelminaplein is er een leuke samenwerking van jongerencentrum the Unit, Novadic-Kentron, de straatcoaches en Cyber24. Er is van alles te doen en te beleven zoals een interactief spel wat begint met een Escapekoffer. Jongeren krijgen opdrachten die passen in het online leven waarin zij zich bevinden. Zij zullen zowel ‘daderschap’ als ‘slachtofferschap’ ervaren. Wat is de impact van jouw gedrag, kom het ervaren wanneer de online en offlinewereld bij elkaar komen!


Kennen jullie Teun, vooral bekend om zijn gezicht op het YouTubekanaal van Dylan Haegens waar hij regelmatig terug te zien is? Hij komt bij Riche van 13.00 tot 14.00 uur vertellen over zijn ervaringen met vloggen. De gave aspecten, maar juist ook de valkuilen ervan. Want veiligheid online is ontzettend belangrijk, zeker als je echt populair wilt worden online. Kom je ook luisteren naar zijn tips & tricks? Na afloop is het tijd voor een Meet & Greet en natuurlijk kun je met Teun op de foto!

Het is niet alleen voor jongeren interessant ook voor ouders zal er een hele nieuwe wereld opengaan.


Op het Raadhuisplein staan het rodekruis, de scouting en een beveiligingsbedrijf klaar om te laten zien wat veiligheid inhoudt. Met spectaculaire demonstraties en handige tips. Ook zijn er verkeersregelaars die komen vertellen over hun werk en zal de afdeling vergunningen van de Gemeente komen vertellen wat er allemaal aan veiligheidsaspecten nodig zijn voor het organiseren van evenementen.


Niemand minder dan het Wheelchairskillsteam komen een parcours bouwen op Steenstraat zuid en leren wheelers hoe je hindernissen neemt onder deskundige leiding. Kom ook eens ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en leg dit ‘skateparcours voor rolstoelers’ af, als je durft!


In de lekker warm overdekte Kloostertuin kom je alles te weten over Cyber crime en hoe je zelf te beschermen. Ook worden er handige val trainingen gegeven. Door het winkelcentrum heen zullen er demonstraties gegeven worden, vertellen straatcoaches en boa’s wat ze doen en worden diverse veiligheidsproducten zoals kleding, rookmelders en camera’s geshowd. Voor het casino, kom je bijvoorbeeld alles te weten over EHBO, Lotus, AED en BHV.


De Boxmeerse Brandweer zullen met hun wagens aanwezig zijn en in het voormalige pand van de Bruna mensen laten ervaren hoe het is wanneer een ruimte onder rook staat. Hoe ga je daar veilig mee om. Voor de kinderen is er een spannende vossenjacht opgezet waarbij ze de stoute boef moeten zoeken. Doe je mee? Dan krijg je een verrassing!


De beestenbende is al een hele tijd actief in Boxmeer, een groepje jongeren dat onder andere zwerfafval opruimt. Zij komen laten zien wat ze doen en hoe belangrijk het is.

Verder is het Mobiel zonder Mobiel promo team aanwezig om voorlichting te geven hoe belangrijk het is om niet met een mobiel in het verkeer deel te nemen. Ook kun je deze dag gratis je fiets laten controleren op veiligheid en als het mogelijk is kleine reparaties laten doen.


We maken er een mooie dag van!

www.centrumboxmeer.nl

Datum

27  zondag 27 oktober 2019 om 11.00 uur

Website en social links

www.centrumboxmeer.nl

Adres

Centrum Boxmeer

Steenstraat

5831 JJ Boxmeer

advertentie