Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Nacht van de Nacht

Op zaterdag 26 oktober om 19.00 uur wandelen de gidsen van IVN De Maasvallei met je over de Vilt om je te laten ervaren hoe het is om in de nachtelijke uren de natuur te beleven. Als het donker is staan de zintuigen, reuk, gehoor, gevoel en zicht op scherp. Je gaat beter luisteren, je hoort wat ritselen, is het een das misschien of iets anders? Spannend. 


We nemen de tijd om de nachtelijke geluiden in ons op te nemen. De Vilt is een rustplek voor grote groepen ganzen die soms massaal opvliegen. Dat is een geweldige belevenis. Welke dieren zijn juist nu actief en hoe vinden zij hun weg in het donker? Het is bijna nieuwe maan, dus goed donker. En hopelijk is het een heldere avond zodat de dan aanwezige sterren en planeten bekeken kunnen worden. Helaas verschuilt de sterrenhemel zich steeds meer achter een deken van licht door de toenemende verlichting. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Is het Op de Vilt nog donker? Halverwege de wandeling staan telescopen opgesteld om naar de sterrenhemel te kijken. Bij een kampvuur wordt tegen een vergoeding van € 2.00 een kop erwtensoep aangeboden.

De wandeling duurt 2-2½ uur, kleed je warm en draag goede wandelschoenen. Neem je verrekijker mee, maar geen zaklamp. De gids heeft een zaklamp, maar die zal er zo weinig mogelijk gebruik van maken zodat je echte duisternis beleefd.

Kosten: gratis, voor erwtensoep: € 2,00. Start vanaf de Moerbaan. Je kunt je per mail aanmelden bij: marjosimons11@gmail.com. En voor inlichtingen kun je terecht bij: Marjo Simons, tel. 0485-362328.

Datum

26  zaterdag 26 oktober 2019 om 19.00 uur

Adres

IVN De Maasvallei

Moerbaan

5835 CW Beugen

advertentie