Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Tegenlicht Meet-Up in samenwerking met Biblioplus

Deze avonden zijn gekoppeld aan één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht en georganiseerd in samenwerking met Biblioplus. 


De eerste editie van dit seizoen is op woensdagavond 2 oktober en staat in het teken van de aflevering ‘Reizen is het nieuwe roken’. Toegang is gratis, de uitzending start om 19.30 uur op het grote doek.


Onder leiding van moderator Tom Verstappen wordt de Tegenlicht-uitzending besproken met relevante gasten.

 

Sprekers

Op 2 oktober gaat Tom verstappen in gesprek met drie zeer interessante gasten op het gebied van toerisme en duurzaamheid.

Louis Frankenhuis is voormalig Oad-topman en Saxion-lector en blinkt uit in zijn mening over onder andere vliegtax (“belachelijk”).

Arnoud Lagendijk is hoogleraar sociale geografie aan de Radboud Universiteit en bestudeert onder andere de verspreiding van alternatieve sociaal-economische praktijken en beleidsconcepten over de hele wereld.

Arianne Veenstra vertegenwoordigt SNP, de natuurreisorganisatie uit Nijmegen die onlangs de Sustainable Travel Award won.

 

Reizen is het nieuwe roken

Sinds de opkomst van het massatoerisme reizen mensen op grote schaal en voor weinig geld de wereld over. Er lijkt geen einde te komen aan die groei, want alleen maar meer mensen willen op vakantie en dat kan voor almaar goedkoper. Maar nu de koraalriffen verdwijnen, lokale bewoners moeten verhuizen en zelfs toeristen lijfelijk aangevallen worden, lijkt een grens bereikt.


Ga voor een overzicht van alle Meet Ups en om jezelf aan te melden naar de website van BiblioPlus. Dit vinden wij prettig maar is niet verplicht. U mag ook gewoon binnen komen lopen. Inspraak van het publiek wordt toegejuicht en gewaardeerd.Om 20.15 uur volgt het zinderende nagesprek.

Datum

2  woensdag 02 oktober 2019 om 19.00 uur

Website en social links

www.deweijer.nl biblioplus.op-shop.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie