Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Beugense Beerpongkampioenschappen

Op vrijdag 5 juli worden voor de 5e keer de Beugense Beerpongkampioenschappen georganiseerd.


Ook dit jaar zal dit de aftrap zijn van de Beugense Kermis, waarbij de grote feesttent op het kermisterrein omgedoopt wordt tot een kolkende beerpong-arena waarin gestreden gaat worden om de felbegeerde titel ‘Beugens Beerpongkampioen’ van 2019. Aangezien de organisatie bekend heeft gemaakt dat dit de laatste editie zal zijn, gaan de winnaars wellicht de geschiedenis in als de laatste kampioenen van de Beugense Beerpongkampioenschappen. En omdat vorig jaar de winst door het Overloonse duo Mark Jans & Kay Gommans werd opgeëist, is het voor de 'thuisspelende' Beugense koppels natuurlijk dan ook zaak om de titel dit jaar wél in Beugen te houden.


Wat is Beerpong?

Beerpong is van oorsprong een Amerikaans studentenspel dat is ontstaan als een combinatie van verschillende drankspelletjes. Inmiddels is dit populaire spel overgewaaid naar het Europese continent en wordt dit veel gespeeld op feesten, in kroegen of thuis. Beerpong wordt gespeeld in teams van twee personen. De spelers moeten een tafeltennisballetje over een tafel gooien om te proberen dit balletje in de bekeropstelling van de andere spelers terecht te laten komen. Deze bekers zijn normaal gesproken gevuld met bier. Bij elk raak schot, verdwijnt er een beker van de tegenstander en dient deze leeggedronken te worden (proost!). Het team dat als eerste alle bekers van de tegenstander wegspeelt, is de winnaar.


Bij de Beugense Beerpongkampioenschappen zullen de bekers echter gevuld zijn met water in plaats van bier en zijn deelnemers niet verplicht om te drinken. Dit om het toernooi voor iedereen toegankelijk te houden, het gaat immers om het spel!


Beugense Beerpongkampioenschappen 2019

De Beugense Beerpongkampioenschappen zijn in vijf jaar tijd uitgegroeid tot het grootste beerpongevenement van het Land van Cuijk en omstreken en zijn inmiddels een begrip in de regio. De editie van vorig jaar was een groot succes: maar liefst 58 teams uit verschillende dorpen streden mee om de titel. Dit jaar verwacht de organisatie het maximale aantal van 64 deelnemende teams te mogen verwelkomen. De Beugense Beerpongkampioenschappen zullen dit jaar dus grootser zijn dan ooit tevoren! 


Laatste editie

De aankomende editie zal de voorlopig laatste editie zijn van de Beugense Beerpongkampioenschappen. Na vijf edities heeft de organisatie aangegeven toe te zijn aan iets nieuws. Tot nu toe hebben de Beugense Beerpongkampioenschappen nog elk jaar de editie van het jaar ervoor overtroffen en de organisatie gaat er alles aan doen om hier ook dit jaar voor te zorgen. Daarmee zullen de Beugense Beerpongkampioenschappen dus stoppen op het hoogtepunt!


Waar, wanneer en hoe laat?

De Beugense Beerpongkampioenschappen 2019 worden op vrijdag 5 juli 2019 gehouden in de feesttent op het kermisterrein in Beugen (nabij het Kerkplein). Het toernooi zal om 20:00 beginnen, de finale is omstreeks 23:30. De feesttent is voor iedereen gratis toegankelijk.

Datum

5  vrijdag 05 juli 2019 om 20.00 uur

Website en social links

www.kermisboxmeer.nl

Adres

Kermisterrein Beugen

Kerkplein

5835 AT Beugen

advertentie