Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Tonni van Sommeren in het MvAT

Tonni van Sommeren noemt zijn nieuwste serie naar het nummer van Kraftwerk. "We are showroom dummies, we are standing here exposing ourselves, we ‘re being watched."


Bijna dagelijks struint hij kringloopwinkels af, binnen een straal van 30 km gaat hij op zoek naar houten beeldjes. Decoratieve, toeristische, religieuze, gewone, exotische en/of clichématige. Het is de mengeling van kunst, huisvlijt en folklore, de combinatie van het banale en het verhevene die hem aantrekt.


Hij verzamelt en koestert deze beelden, gaat ze evengoed hardhandig te lijf. Hij halveert en verzaagt, verwisselt benen, armen of hoofden. Door verschillende onderdelen anders samen te stellen, maakt hij hybride figuren. Van Sommeren verrast ook zichzelf: er ontstaan nieuwe personages die het typische kringloopimago ontstijgen. Ze lijken meegebracht van heel vreemde reizen, geworteld in onontdekte culturen of allang vergeten rituelen. In de eigenzinnige showroom van MvAT laat hij ze deze zomer voor het eerst publiekelijk poseren.


Wie langskomt hoort ze misschien zingen:

'We are showroom dummies, we start to move, we break the glass.'

dagelijks te zien van 8 juni - 17 augustus 2019


Datum

  Vandaag t/m 17 augustus 2019

Dagen geopend
ma  Maandag
di  Dinsdag
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

Adres

Museum van alle tijden

Oeffeltseweg 21

5835 BB Beugen

advertentie