Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ontmoet de Wereld Centrum Boxmeer

Op Hemelvaartsdag zal er in het centrum van Boxmeer traditiegetrouw een koopzondag plaatsvinden. Deze dag is met uitstek de gezelligste koopzondag van het jaar te noemen.


Meer dan ooit biedt de Boxmeerse koopzondag op Hemelvaart 2019 een werelds programma. Op initiatief van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer, de gemeentelijke FairTrade Werkgroep en de Wereldwinkel organiseren de winkeliers, scholen, BiblioPlus, culturele en sociale organisaties met projecten in de Derde Wereld de themadag Hallo Wereld. Het belooft een feestelijke dag van verbinding en ontmoeting te worden. Op verschillende podia in het dorp kan jong en oud genieten van inspirerende verhalen, muziek, dans en spel.


Proef de sfeer van de wereldmarkt. Bewonder de tentoonstelling van de deelnemende scholen. Haal een verrassend verhaal uit de ‘Menselijke Bibliotheek’. Ontwerp zelf je speelgoed of amulet. Luister naar gepassioneerde verhalen en exotische muzikale ritmes door verschillende muziekgroepen en ontmoet onze mystery guest.


Ook zal de alom bekende Hemelvaartsmarkt van de stichting STeR (Stichting Toerisme en Recreatie Boxmeer) plaatsvinden. Dit jaar in de grote tuin van het Karmelietenklooster in het centrum van Boxmeer. De indrukwekkende achtergevel van het eeuwenoude Klooster gaat weer het decor vormen. Het bezoek aan deze historische locatie zal elke bezoeker van Boxmeer verrassen en het publiek van elders bekoren. De toeristische markt heeft dit jaar een kwaliteitsimpuls met brocante, met boeken en met kunst. Ook zal het gebeuren worden verluchtigd met muziek en met theatrale presentaties die op deze middag wonderwel zullen passen in de sfeer van de kloostertuin van de Karmel.


Zoals u van de centrumondernemers gewend bent zal er tijdens deze koopzondag uiteraard ook aan kinderen worden gedacht. Er is een grote diversiteit voor kinderen in zang, dans, toneel, spel en knutselactiviteiten.


Herken je onze mystery guest op de poster? Stuur de oplossing naar info@hallowereldboxmeer.nl en win een meet-and- greet!Datum

30  donderdag 30 mei 2019 om 12.00 uur

Website en social links

www.centrumboxmeer.nl www.hallowereldboxmeer.nl

Adres

Centrum Boxmeer

Steenstraat

5831 JJ Boxmeer