Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Informatiebijeenkomst over de ziekte van Alzheimer

Het Huis in je hoofd: informatiebijeenkomst over de ziekte van Alzheimer


Wat betekent het als iemand de ziekte van Alzheimer heeft? Op woensdag 15 mei verzorgen schrijfster Susan Willems en vrijwilligers van  Alzheimer Nederland Land van Cuijk en Gennep hierover een informatieavond in het Geheugenhuis in Bibliotheek Boxmeer.

Susan Willems werkt in het Maasziekenhuis en heeft een goed toegankelijk boekje geschreven over de ziekte van Alzheimer, gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen. "Toen mijn moeder op jonge leeftijd werd gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer heb ik met tekeningen aan mijn kinderen (toen basisschoolleeftijd) uitgelegd wat er in het hoofd van oma gebeurde, zodat zij begrepen waarom oma in hun ogen zo ‘raar’ deed.


De teksten en afbeeldingen in het boekje zijn heel duidelijk en goed bruikbaar om met elkaar te praten over (de gevolgen van) de ziekte van Alzheimer. Samen met vrijwilligers van Alzheimer Nederland Land van Cuijk en Gennep vertelt Susan haar persoonlijke ervaringen met deze ziekte.


Er is voor de aanwezigen volop gelegenheid om vragen te stellen. Ook is het boekje van Susan Willems te koop en is er allerlei voorlichtingsmateriaal van Alzheimer Nederland beschikbaar.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur.. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via de website, aan de balie van de bibliotheek of telefonisch via 0485  571971.Datum

15  woensdag 15 mei 2019 om 20.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Bibliotheek Boxmeer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer