Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Wandelen door de Maasheggen

Begin 14de eeuw kregen de boeren de gebruiksrechten over de percelen langs de Maas, ze gingen over tot het afbakenen van de percelen met meidoornhagen dit als veekering. Met de komst van het prikkeldraad raakte de heggen in verval en werden er veel gerooid. De laatste jaren is er veel aandacht voor dit unieke cultuurlandschap en vindt er herstel plaats, denk hierbij aan het jaarlijkse wedstrijd Maasheggenvlechten in maart. Het Maasheggengebied heeft met steun van het IVN de Unesco status gekregen. Naar alle waarschijnlijkheid staan de Maasheggen in mei volop in bloei.

Kortom een gebied waar een flinke wandeling de moeite waard is.

Deelnemers verzamelen zich om 9.30 uur bij 't Veerhuis voor een kopje koffie of thee, waarna om 10.00 uur de wandeling begint. Na terug keer bij 't Veerhuis is er soep.

Deelnamekosten: 6,50 euro inclusief koffie en soep, te voldoen voor aanvang van de wandeling. Advies is om dichte schoenen of laarzen te dragen. Omdat de route door weilanden voert, wordt verwacht dat de deelnemers goed ter been zijn. Honden zijn niet toegestaan. Voor info: tel. 0485-361313.

Datum

12  zondag 12 mei 2019 om 09.30 uur

Adres

IVN De Maasvallei

Veerweg 2

5441 PL Oeffelt

advertentie