Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Foodpairing met thee bij De Meerstoel

Marloes Weerepas van Mevrouw Cha Thee en De Meerstoel zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Marloes, geboren en getogen in Beugen is theesommelier en komt op uitnodiging van De Meerstoel haar theekennis in het Land van Cuijk verspreiden.


“Marloes weet zo’n beetje alles wat er te weten valt over thee en kan daar ook nog eens super gepassioneerd over vertellen!" geeft Janneke van De Meerstoel aan. “Wij combineren deze heerlijke theeën met mooie gerechtjes zodat de smaken elkaar versterken en het beste van elkaar naar boven halen." 


"Ik ben al een aantal jaar theesommelier, het begon allemaal met het simpelweg lekker vinden van een kop thee. Om meer erover te weten te komen bezocht ik een basiscursus bij een man thuis op zolder. Die betreffende man blijkt de oprichter van een internationale thee- en koffie academie, dus de stap naar het volgen van een opleiding was snel gemaakt. Inmiddels veel lessen, workshops, theereizen en proefmomenten verder ben ik blij mensen zoals Janneke en Liesbeth van De Meerstoel te leren kennen om deze ervaring rondom thee te delen door het te combineren met prachtige gerechten" vertelt Marloes enthousiast.


De Meerstoel schenkt al een geruime tijd de theeën van Mevrouw Cha. Op een gezellig proef- en selectiemoment kwam het idee van de theeproeverij. “Je kan het vergelijken met een een high tea maar we gaan veel meer de diepte in. Het gaat echt over smaken, geuren en proeven". Bij De Meerstoel wordt gewerkt met zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten. Dat wordt doorgevoerd in de theeproeverij. “Iedere proeverij is net wat anders dan de andere. Thee en vis, thee en kaas en natuurlijk thee en zoetigheid, je kan zo veel mooie combinaties maken." Zelf een keertje meemaken en proeven? Zaterdag 11 mei en zaterdag 6 juli vindt er een proeverij plaats. Aanvang 13.30 uur, de proeverij bestaat uit 6 gangen thee en hapjes. Prijs bedraagt € 22.95 per persoon. Aanmelden kan via de site.

Momenten

11  zaterdag 11 mei 2019 om 13.30 uur
6  zaterdag 06 juli 2019 om 13.30 uur

Website en social links

www.meerstoel.nl

Adres

De Meerstoel

Maasstraat 12

5836 BB Sambeek