Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dodenherdenking Oeffelt

In de gemeente Boxmeer worden op 4 mei in diverse dorpen een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Iedereen is van harte welkom hieraan deel te nemen. Namens het gemeentebestuur is bij elke bijeenkomst een afvaardiging van het gemeentebestuur aanwezig voor het houden van een toespraak. Bij elke herdenking is een kranslegging namens de inwoners.


Programma Oeffelt

Om 19.15 uur start de herdenking in de San Salvator Kerk te Oeffelt met medewerking van het Gemengd Koor St. Cecilia, Gilde Salvator Mundi, Fanfare Vriendenkring en de leerlingen van groep 6, 7 en 8. Diegene die mee willen lopen in de stille tocht verzoeken wij om een bloem mee te brengen en deze later bij het monument te plaatsen. Pastor H. Tullemans zal de namen voorlezen van de overledenen. Het is de bedoeling dat iedereen zich even voor 20.00 uur naar het monument begeeft, waar de kranslegging zal plaatsvinden. Na de vendelgroet speelt de fanfare het Wilhelmus. Als afgevaardigde van het gemeentebestuur van Boxmeer zal wethouder W. Hendriks-van Haren aanwezig zijn.


Nederlandse vlag halfstok

Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen.


Twee minuut stilte

In verband met de dodenherdenking verzoeken wij de exploitanten van drank- en horecabedrijven om op 4 mei van 18.00 uur tot 21.00 uur uit piëteit hun activiteiten aan te passen. Ook verzoeken wij u om tussen 18.00 uur en 21.00 uur de buitenverlichting, zoals neon en lichtbakken te doven en geen muziek ten gehore te brengen. Van 19.45 uur tot 30 seconden vóór 20.00 uur zullen de klokken van alle kerken luiden. Van 20.00 uur tot 2 minuten daarna, zal op de herdenkingsplaatsen en naaste omgeving volkomen stilte in acht worden genomen.

Datum

4  zaterdag 04 mei 2019 om 19.15 uur

Adres

San Salvator Kerk

Kerkplein 4

5441 BE Oeffelt

advertentie