Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dodenherdenking Maashees

In de gemeente Boxmeer worden op 4 mei in diverse dorpen een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Iedereen is van harte welkom hieraan deel te nemen. Namens het gemeentebestuur is bij elke bijeenkomst een afvaardiging van het gemeentebestuur aanwezig voor het houden van een toespraak. Bij elke herdenking is een kranslegging namens de inwoners.


Programma Maashees

Belangstellenden zijn op 4 mei om 19.30 uur harte welkom bij het monument voor de kerk in Maashees.

Diverse verenigingen leveren een bijdrage aan de herdenking met onder andere zang en muzikale optredens. Om 20.00 uur zal twee minuten stilte in acht worden genomen. Na afloop bestaat de mogelijkheid na te praten in café Plein’27. De viering van de bevrijding van Maashees 75 jaar geleden is in november 2019. Als afgevaardigde van het gemeentebestuur van Boxmeer zal raadslid Johan Hermanussen wethouder W. Hendriks-van Haren aanwezig zijn.


Nederlandse vlag halfstok

Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen.


Twee minuut stilte

In verband met de dodenherdenking verzoeken wij de exploitanten van drank- en horecabedrijven om op 4 mei van 18.00 uur tot 21.00 uur uit piëteit hun activiteiten aan te passen. Ook verzoeken wij u om tussen 18.00 uur en 21.00 uur de buitenverlichting, zoals neon en lichtbakken te doven en geen muziek ten gehore te brengen. Van 19.45 uur tot 30 seconden vóór 20.00 uur zullen de klokken van alle kerken luiden. Van 20.00 uur tot 2 minuten daarna, zal op de herdenkingsplaatsen en naaste omgeving volkomen stilte in acht worden genomen.

Datum

4  zaterdag 04 mei 2019 om 19.30 uur

Adres

Monument Kerk Maashees

De Goeijstraat 2

5823 AH Maashees