Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing digitale veiligheid bieb Boxmeer

Laat je niet hacken!

 

De Radboud Universiteit in Nijmegen en de bibliotheek organiseren een lezingenreeks Radboud Universiteit @ Bibliotheek. De eerste Radboud Universiteit @ Bibliotheek op donderdagavond 7 maart in de bibliotheek van Boxmeer staat in het teken van digitale veiligheid. Carlo Meijer, onderzoeker Digitale Veiligheid aan de Radboud Universiteit, en Peter Schell, directeur van Stichting Privacyzorg, gaan met het publiek en elkaar in gesprek over uw digitale veiligheid.

 

Onderzoek op het gebied van digitale veiligheid

Bij de Radboud Universiteit wordt onder andere onderzoek gedaan naar digitale veiligheid. Ze ontwikkelen nieuwe, betere beveiligingstechnieken en bestuderen de werking van systemen die vandaag de dag in gebruik zijn en proberen deze te kraken om de huidige technieken veiliger te maken. De onderzoeken die Carlo Meijer tot nu toe heeft gedaan zijn heel divers: hij keek naar een betere variant van de OV-chipkaart, kraakte standaardwachtwoorden in draadloze routers en hackte zelfversleutelende harde schijven. In alle gevallen zijn er serieuze zwakheden aan het licht gekomen. Tijdens Radboud Universiteit @ Bibliotheek vertelt hij daar alles over en kun je Carlo allerlei vragen stellen over jouw eigen digitale veiligheid.

 

Digitale veiligheid in de praktijk

De grote hoeveelheid informatie die dagelijks wordt verwerkt binnen de gezondheidszorg en de hoge complexiteit van deze informatiestromen veroorzaakt bijzondere uitdagingen. Stichting Privacyzorg verzorgt voor ruim 1000 zorginstellingen in Nederland de borging van privacy en informatiebeveiliging. Peter Schell legt tijdens Radboud Universiteit @ Bibliotheek in het kort uit hoe deze informatiestromen plaatsvinden en welke dagelijkse gevaren hierin schuilen.

 

Radboud Recharge

Radboud Universiteit @ Bibliotheek is onderdeel van Radboud Recharge. Je vindt hier de beste wetenschappelijke verhalen en activiteiten van de Radboud Universiteit, overzichtelijk op één plek en afgestemd op jouw interesses. Ontdek onder meer boeiende lezingen en interviews met vooraanstaande wetenschappers. Word lid, kies wat jij interessant vindt en houd je kennis up to date.

 

Kaarten van € 7,- zijn te koop via de site (€ 5,- voor bibliotheek- en Recharge-leden).

Datum

7  donderdag 07 maart 2019 om 20.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Biblioplus

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie