Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Filmhuis Weijer Phantom Thread

Speciaal voor Valentijnsdag koos onze Filmhuiscommissie voor dit fenomenale kostuumdrama van regisseur Paul Thomas Anderson. 


De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Woodcock leeft in een perfecte bubbel van creativiteit. Toch mist hij iets in zijn leven. Dan wandelt zijn nieuwe muze zijn leven binnen: de Duitse serveerster Alma. In zijn creaties voelt zij zich volmaakt op een manier die ze nog nooit eerder ervaren heeft. Maar ze moet ook een groot persoonlijk offer brengen, te leven onder de tirannie van de man die ze zo bemint.


Regisseur Paul Thomas Anderson wordt al sinds zijn doorbraak Boogie Nights en de sfeervolle opvolger Magnolia gezien als één van de belangrijkste filmmakers van zijn generatie. Elk shot, elke handeling en elke knip tussen twee beelden klopt simpelweg. Gezien zijn eigen hang naar perfectionisme, kun je je als kijker afvragen of het personage Reynolds Woodcock misschien een stukje zelfreflectie is. Daniel Day-Lewis (Lincoln) neemt in deze film op grandioze wijze afscheid van zijn acteercarrière.

Datum

14  donderdag 14 februari 2019 om 20.15 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie