Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ademtherapeute bij Biblioplus

Wat is een gezonde ademhaling?


Op woensdag 6 februari organiseert Biblioplus in samenwerking met ademtherapeute Marijke van Gend een nieuwe KennisMaker, die ditmaal in het teken staat van gezond ademhalen. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Cuijk van 20.00 tot 22.00 uur. Interessant en leerzaam voor jong en oud!


We ademen ongeveer 17000 x per dag, maar toch staan we zelden stil bij hoe we ademhalen. Door een verkeerde manier van ademen raakt ons ademhalingscentrum verstoord. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de Westerse bevolking verkeerd ademt. Deze verkeerde ademhaling maakt ons ziek. Het verstoort allerlei processen in ons lichaam en ligt aan de basis van diverse aandoeningen en klachten zoals: Astma, Bronchitis, Sinusitis, Allergieën, Hooikoorts, Chronische vermoeidheid, Stress, Hyperventilatie, Angstaanvallen, Slaapapneu, Snurken, Slecht slapen en een Hoge bloeddruk.


Op 6 februari januari verzorgt Buteyko ademtherapeute Marijke van Gend in de bibliotheek van Gennep een lezing over wat een gezonde ademhaling precies is, hoe het komt dat we verkeerd gaan ademen en wat we hieraan kunnen doen.


Zij legt uit wat de ademtherapie volgens de Buteyko-methode precies inhoudt, hoe zij met de Buteyko-methode haar eigen gezondheid drastisch heeft verbeterd en geen last meer heeft van chronische astmaklachten. Ook vertelt zij het e.e.a. over ademhaling tijdens sporten, dus voor sporters is het eveneens interessant om te komen.


Dit is een activiteit in de serie KennisMakers, een project van BiblioPlus om kennisdeling in het werkgebied te ondersteunen.


Deelname kost € 2.50. De inschrijvingen lopen via de website van BiblioPlus.


Datum

6  woensdag 06 februari 2019 om 20.00 uur

Website en social links

biblioplus.biblio-shop.nl

Adres

Biblioplus

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer

advertentie