Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Karmelheiligen: Albertus van Jerusalem

Karmelheiligen: Albertus van Jerusalem (geboren rond 1150 - gedood 1214) Meer dan 50.000 mensen over de wereld verspreid vinden voor hun dagelijks leven inspiratie in wat genoemd wordt de Karmelregel.


Een groepje eremieten levend op de Berg Karmel ontving deze Regel in 1209, als een goedgekeurd leefmodel, van de bisschop van Jerusalem, patriarch Albertus. Zo begon de orde van de karmelieten haar leven met God in eenzaamheid en stilte met goedkeuring van de kerk. Deze regel van Albertus gaf vorm aan wat de karmelieten op de berg voor hun leven met God onderling hadden afgesproken.


Anderzijds drukt de Regel ook uit de geest en de Bijbelse spiritualiteit van Albertus, zelf gevormd in een religieuze orde van kanunniken van het H. Graf. Wie was nu de stichter van de karmelieten? Albertus die de Regel gaf en voor een deel zijn stempel drukte op hun leefvorm? De karmelieten zelf zeggen van het begin af aan de profeet Elia van de berg Karmel beschouwd te hebben als hun Vader en Leider. Voor een leven met God in stilte en gebed spelen, ook vandaag, beiden een rol.


Begeleiding: Falco Thuis o.carm.

Datum: donderdag 10 januari

Tijd: 19.45 - 21.30 uur

Datum

10  donderdag 10 januari 2019 om 19.45 uur

Adres

Centrum voor Spiritualiteit

Steenstraat 39

5831 JA Boxmeer

advertentie