Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kerstconcert Boxmeers Vocaal Ensemble

Voor als u echt in kerstsfeer wilt belanden nodigt het Boxmeers Vocaal Ensemble u uit voor een Kerstconcert op 2e Kerstdag in de kapel van de Julie Postel aan de Veerstraat 42 te Boxmeer, aanvang Kerstconcert 15.00 uur.

Met slechts een enkele onderbreking is het Boxmeers Vocaal Ensemble al meer dan 50 jaar te gast in de Kapel van Julie Postel. De prachtige locatie met haar ingetogen sfeer en bijzondere akoestiek dragen deze traditie, waarin elk jaar weer voor een uitverkocht huis een stijlvol programma wordt gepresenteerd. Het Vocaal varieert jaarlijks op het Kerstthema, veelal in samenwerking met andere gezelschappen zodat de concerten nooit hetzelfde zijn en steeds weer verrassen.


Dit jaar opent het Vocaal in Gregoriaanse traditie, waarna koperkwintet ‘Just Brass’ de overgang markeert naar enkele liederen uit de Renaissance. Bijzonder wordt de afwisseling in 2 gesplitste koren. Na 3 werken van Edward Grieg door Just Brass, gaat het Vocaal eveneens met een compositie van deze Noorse componist verder naar muziek uit recentere geschiedenis afgewisseld met beroemde Engelse Carolls. Tot slot spelen en zingen pianist Geert Verhallen, percussionist Bart van Bree, Just Brass, koor en publiek tesamen.

Het geheel staat voor het eerst dit jaar onder muzikale leiding van Kirstin Gramlich. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden en via de website. Entree is 12,50 euro, inclusief consumptie in de pauze.

Datum

26  woensdag 26 december 2018 om 15.00 uur

Website en social links

www.boxmeersvocaalensemble.nl

Adres

Kapel Julie Postel

Veerstraat 42

5831 JN Boxmeer