Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Risja Steeghs bij Museum van Alle Tijden

   

Nu het Museum van Alle Tijden gestript is, heeft Risja Steeghs gekozen het in te pakken voor de winter. Van een lappendeken van beschilderde beddenlakens, maakt ze een jasje op maat. Zo wil ze het museum veranderen in een levende sculptuur van kleur en vormen. En wie door de ramen naar binnen kijkt, ziet een beeld van kussenslopen, waarmee ze buiten en binnen verbindt.

 

Haar doeken vergelijkt Risja Steeghs met een dagboek. En ze zorgt ervoor als voor haar lichaam. Voor Steeghs is het werk naadloos verbonden met het leven. Ze houdt van dansen en zingen, van fietsen in Amsterdam en hoedjes vouwen van papier. Ze heeft hetzelfde haar als Ronja de Roversdochter en Pippi Langkous. Haar eerste beelden ontstonden in bed; geveld door ziekte, maakte ze collages van oude familiefoto's.

 

Onlangs studeerde ze af aan het Royal College of Art in Londen en haar aanpak nu is multidisciplinair. Experimenterend met installaties, performances en projecties, probeert ze zichzelf en haar leven te ontleden. Van theezeef tot bijpassend kostuum, alles gebruikt ze. Van eigen lijf tot kokosolie, alles is materiaal. Met zintuigelijke middelen en haast geestverruimende sferen, verleidt ze de kijker om haar wereld te betreden. Nieuwsgierig zoekt ze de interactie.

 

Verdijk denkt dat het een happening wordt. Dat haar museum aan het einde van het jaar misschien een grote kerststal wordt, een grote sneeuwvlok in het kleine Beugen. Kom maar kijken of het klopt!Dagelijks te zien van 4 november 2018 t/m 5 januari 2019


Datum

  Vandaag t/m 05 januari 2019

Dagen geopend
ma  Maandag
di  Dinsdag
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

ansverdijk.com

Adres

Museum van alle tijden

Oeffeltseweg 21

5835 BB Beugen

advertentie