Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Workshop Maasheggenvlechten

Leer een eeuwenoud ambacht en werk mee aan de instandhouding van het tot UNESCO uitgeroepen biosfeergebied de Maasheggen.


Stichting Landschapsbeheer Boxmeer en De Meerstoel in Sambeek organiseren dit deze herfst/winter voor het eerst workshops Maasheggenvlechten. Op zaterdag 10 november, zaterdag 24 november en zaterdag 8 december vindt er een workshop plaats.


Trek je werkhandschoenen aan en ga samen met een instructeur, tevens een ervaren vlechter van Slabox een middag op pad in de Maasheggen. Ontdek waarom de Maasheggen zo uniek zijn voor dit typerende stukje platteland in Nederland. Beleef zelf hoe je de meidoornhagen kan temmen tot een gecontroleerd gevlochten Maasheg. Deze workshop vindt in verband met de groeicyclus van de planten alleen in de herfst- en wintermaanden plaats. Dit is weggelegd voor de echte buitenmens, voor de stoere dames, heren, jongens en meiden die er niet vies van zijn om goede ouderwetse handenarbeid te leveren. Aan het eind van de middag is er mede door jouw toedoen een nieuw stuk Maasheg ontstaan en is jouw werk onderdeel van een eeuwenoud gebied aan kilometers heg.


In de workshop wordt het vlechten zelf gecombineerd met eten en drinken gerelateerd aan de Maasheggen. De middag begint om 13.00 uur met kennismaking, een kop meidoornthee en wat lekkers. Na ruim anderhalf uur vlechten keren we terug naar De Meerstoel en warmen we op met een dampende kop soep en een dikke tosti. Moe maar voldaan keert iedereen rond 16.30 uur terug naar huis. De prijs bedraagt € 21,50 per persoon. Dit is inclusief een bijdrage aan stichting Landschapsbeheer Boxmeer. Aanmelden via www.meerstoel.nl

Momenten

10  zaterdag 10 november 2018 om 13.00 uur
24  zaterdag 24 november 2018 om 13.00 uur
8  zaterdag 08 december 2018 om 13.00 uur

Website en social links

www.meerstoel.nl

Adres

De Meerstoel

Maasstraat 12

5836 BB Sambeek

advertentie