Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Op reis door de tijd bij Ontmoetingspunt ’t Helder

Op zondag 14 oktober zal in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon een zeer bijzondere middag plaatsvinden die teruggaat in de tijd met uitbeeldingen, verhalen, liedjes en anekdotes. Hieraan werken mee Frans van de Pas, Mia Dekkers en Harrie Bloemen. Om deze bijzondere dag toegankelijk te maken voor iedere belangstellende is de toegang gratis!


Deze middag, die samenvalt met de Overloonse Bevrijdingsdag (74 jaar bevrijding), wordt een bijzondere belevenis met veel herinneringen voor ouderen maar ook zeker de moeite waard voor jeugd en jongeren om even mee te gaan op reis door de tijd.


Frans van de Pas uit Ysselsteyn zal deze middag vooral inspelen op het plattelandsleven van vroeger met al zijn kenmerken en gewoontes uit die tijd, waarbij ook de kerkelijke gebruiken van weleer de revue zullen passeren. Zijn meegebrachte attributen, posters en de beeldende wijze van vertellen verhogen het inbeeldingsvermogen en het plezier van het publiek. Zijn presentatie zal een golf van herkenning teweeg brengen en er zal ruimte zijn voor humor en natuurlijk mag er gelachen worden.


Zangeres/verteller Mia Dekkers uit Overloon (geboren in Beek en Donk) weet het publiek – in haar moederstaal - te vermaken met onderhoudende verhalen, kostelijke grappen en zinspelingen over het grote gezin Swinkels. Daarnaast zingt Mia nog prachtige zelfgeschreven liedjes onder gitaarbegeleiding.


Harrie Bloemen - bijna 90 jaar - zal in het zonnetje worden gezet. Harrie zelf heeft op deze middag een bijzondere verrassing in petto en zal een stukje van zijn verleden aan ’t Helder overdragen!


Er zal tevens mogelijkheid zijn tot bezichtiging van het woonhuis van de monumentale boerderij.


Aanmelden is niet nodig maar mocht u vanwege de verwachte belangstelling verzekerd willen zijn van een zitplaats of rolstoelplaats dan kunt u zich aanmelden via Ontmoetingspunt ’t Helder, email t-helder@ziggo.nl, tel. 0478-641404 of tel. 06-27007511.


De middag begint om 14.00 uur en de inloop is om 13.30 uur. Toegang gratis.Datum

14  zondag 14 oktober 2018 om 13.30 uur

Website en social links

www.passievoorverhalen.nl

Adres

Ontmoetingspunt ’t Helder

Helderseweg 31

5825 CE Overloon

advertentie