Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Wielercafé en Wielerfilm

Yes! Weer een primeur! In de aanloop naar Daags na de Tour op 30 juli organiseren wij samen met BiblioPlus en onze filmhuiscommissie op 27 juli een Wielercafé onder leiding van Wim Daniëls en vertonen we de fenomenale wielerdocumentaire Time Trial in het buitentheater. 

De legendarische Ti Raleigh-ploeg van Peter Post is de rode draad bij het Wielercafé, oud-prof David Millar speelt de hoofdrol in de fantastisch ontvangen documentaire. 


Deze bijzondere wieleravond op vrijdag 27 juli wordt geleid door Wim Daniëls en dat is bij hem in gouden handen.

Nederlands bekendste tekstwetenschapper, taaladviseur, schrijver en, niet minder belangrijk: groot wielerliefhebber zal de oud-renners van de fameuze Raleighploeg aan de de tand voelen over hun Tourbelevenissen. Peter Winnen, Piet van Katwijk en Aad van den Hoek schuiven in het buitentheater van De Weijer bij hem aan. 

Peter Winnen won vier Touretappes, werd derde, vierde en vijfde in het eindklassement, schreef na zijn carrière verschillende boeken, is columnist bij onder meer De Volkskrant en maandblad Fiets. Geboren Oploonaar Piet van Katwijk won met Raleigh een ploegentijdrit (samen met broer Jan), reed drie keer de Tour en haalde één keer Parijs. Aad van den Hoek startte eveneens vier keer in de Franse ronde en ‘greep’ in 1976 de Rode Lantaarn (laatste in het eindklassement). In die tijd een prestatie van formaat. De naam Ti Raleigh sierde tussen 1974 en 1983 de wielershirts van vooral de betere Nederlandse professionals. In die tien jaar domineerde de ploeg op vele fronten. De cijfers van de acht Tours waaraan de Raleighrenners deelnamen, spreken boekdelen: in totaal pakte Raleigh 56 Tourritzeges in de Tour (een onwaarschijnlijk gemiddelde van 7), waarvan 11 stuks in 1980, het jaar waarin Joop Zoetemelk de Franse ronde zelfs won. 


De documentaire Time Trial, die vorig jaar tijdens IDFA zijn wereldpremière beleeft, is een fenomenaal in beeld gebracht verhaal van een renner die los moet komen van zijn rennersleven. David Millar is daarin zijn eigen voice-over, schrijft de recensist van hetiskoers.nl

‘Eloquent en scherpzinnig, met soms poëtische overpeinzingen, zelfspot en een vleugje razernij. Juist die combinatie maakt van Time Trial een van de meest interessante wielerfilms van de laatste jaren.’ 


De film wordt om 21:30 uur gestart, het Wielercafé begint om 19:30 uur, de inloop is vanaf 19:00 uur met live-band. De entree is gratis en dat is mogelijk gemaakt door Biblioplus, De Weijer, De Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg, Gemeente Boxmeer, Cinema Delicatessen, Daags na de Tour, Filmhuis De Weijer, Chris Jordans Sign & Promotion en Van Dinter Media. 

Datum

27  vrijdag 27 juli 2018 om 19.00 uur

Website en social links

www.deweijer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer