Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Gildenfestijn Groeningen

Als thema voor het Gildenfestijn is gekozen voor Kleurrijk & Bijzonder. Tijdens de gildedag op zondag 1 juli verwelkomen we alle gilden uit het Land van Cuijk, welke in vol ornaat hun opwachting zullen maken. U kunt dan zelf de pracht en praal van deze gilden aanschouwen en het woord kleurrijk zal bij dit schouwspel zeker van toepassing zijn. 


Dat het St. Anthonius & St. Nicolaasgilde en het gildewezen bijzonder zijn, dat wisten we al lang. Ons gilde is opgericht in 1494 en vervult al eeuwen een belangrijke sociale rol in onze lokale gemeenschap. Het gilde is nog steeds relevant in deze tijd en is met meer dan 100 leden nog steeds een van de grootste gilden in het Land van Cuijk. Onze tradities en gebruiken maken ons uniek, maar ook de activiteiten die we voor het Gildenfestijn georganiseerd hebben zijn bijzonder. Naast de traditionele gildedag, hebben we diverse activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud.


Muziek tijdens de middag wordt verzorgt door Ruizz, een band die gezellige vaak Nederlandse muziek ten gehore brengt. Voor en na de prijsuitreiking zal Tumult spelen. DJ Mark zal ook present zijn. 


Datum

1  zondag 01 juli 2018 om 12.30 uur

Website en social links

www.gildenfestijn2018.nl

Adres

Gilde Groeningen

Feestterrein aan de Maasstraat

5826 AM Groeningen

advertentie