Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Vogels spotten

Op 22 april kunnen vogelliefhebbers mee met gidsen en vogelaars van IVN De Maasvallei. Dit keer gaat de tocht door de Groeningsche Bergjes die onderdeel zijn van het uitgestrekte Maasheggengebied. Met meer dan 200 km aan heggen, is het Maasheggengebied een uitstekend leefgebied voor diverse vogelsoorten. De vele, vooral struweelheggen, bieden nestgelegenheid, beschutting en een goed gedekte voedertafel. Rond deze tijd is het een komen en gaan. Sommige soorten zijn al weer vertrokken naar het noorden. Daarnaast komen vele soorten die voor de winter een lange reis naar het zuiden gemaakt hebben, nu juist weer terug. En tegelijk met het terugkomen, begint ook het territoriumgedrag, wat vooral betekent dat er weer volop door de mannetjes gezongen gaat worden. Als het weer een beetje meezit, horen en zien we weer vele soorten

De wandeling duurt ongeveer tweeënhalf uur. Wilt u ook meer vogels en vogelzang leren kennen, maar vooral ook genieten, doe dan mee aan deze wandeling. En vergeet uw verrekijker niet!

Start: vanaf Maasheggengebied Groeningen (bij de Zandpoort Maasstraat in doorrijden tot aan bosrand) om 8.00 uur. .

De wandeling is gratis, voor koffie/thee na afloop vragen we een vrijwillige bijdrage. Voor informatie kun je terecht bij Ton Gerrits, tel. 0485-573214.

Datum

22  zondag 22 april 2018 om 08.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN

De Zandpoort

5826 AD Groeningen